SITA en CRH Bouwmaterialen werken samen voor BouwBewust / Afvalretour

afvalretour
CRH Bouwmaterialen en SITA tekenen exclusieve samenwerking voor BouwBewust | Afvalretour v.l.n.r.: Ditte Smit, Marketing manager (CRH Bouwmaterialen), Frenk Lamers, Directeur Marketing en Inkoop (CRH Bouwmaterialen), Roger Versluis, Directeur Fleet & Logistics (SITA) en Andre Friebel, Key Accountmanager Corporate Sales (SITA)

CRH Bouwmaterialen – marktleider in bouwmaterialen – en SITA – specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement – hebben hun voorgenomen samenwerking op het gebied van BouwBewust | Afvalretour officieel bezegeld met een handtekening. BouwBewust | Afvalretour is onlangs geïntroduceerd tijdens de succesvolle Bouwzone Renovatiebeurs. Dit is een slimme logistieke oplossing die het mogelijk maakt op bouwlocaties met geen of beperkte ruimte toch afval te scheiden, CO2 uitstoot te reduceren en de verkeersoverlast in stedelijke gebieden te beperken. Op deze manier verduurzamen aannemers de bouw en besparen ze kosten.

De aandacht voor duurzaam afvalmanagement op de bouwplaats neemt toe en opdrachtgevers verwachten dat bouwbedrijven hierop inspelen. Maar vaak is duurzaam afvalmanagement op de bouwplaats een uitdaging voor aannemers. Op bouwplaatsen komt veel afval vrij. En zeker op binnenstedelijke bouwlocaties is vaak nauwelijks ruimte om afval te scheiden. Daardoor kunnen afvalkosten fors toenemen. Daarnaast wordt de binnenstad belast door het vrachtvervoer voor de aanlevering van bouwmaterialen en het afvoeren van afval.

BouwBewust Box
CRH Bouwmaterialen en SITA hebben daarom de handen ineen geslagen. Onder het concept BouwBewust | Afvalretour hebben zij speciaal voor bouwbedrijven een kleine container ontwikkeld waarin bouwmaterialen worden geleverd en afval retour kan worden genomen: de BouwBewust Box. Zodra de materialen uit de container zijn gehaald, wordt deze als afvalcontainer gebruikt. Als CRH Bouwmaterialen de container ophaalt, plaatsen zij weer nieuwe containers met bouwmaterialen. Het grote voordeel is dat er veel minder transportbewegingen zijn. Zo rijden CRH Bouwmaterialen en SITA niet langer afzonderlijk naar de bouwplaats. Bovendien kunnen bouwbedrijven hun afval terplekke scheiden. Dat is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook goedkoper. De BouwBewust Box heeft een inhoud van 2 kuub, neemt weinig ruimte in en kan hierdoor vooral op kleine bouwplaatsen in binnensteden uitkomst bieden. De container is zelfs op een steiger te plaatsen, wat veel sjouwwerk bespaart en precariokosten voorkomt.

Duurzaam en kostenefficiënt afval scheiden
“Voorheen moesten de bouwbedrijven eerst kruiwagens afval naar een grote container rijden, nu gooien zij het direct in de juiste bak op de steiger. De BouwBewust Box scheelt dus niet alleen in transport, maar ook in tijd. De aannemer profiteert van deze kostenbesparingen én een groener imago. De vraag naar BouwBewust | Afvalretour groeit. Onze klanten zien dat zij met dit concept tegemoet kunnen komen aan de wensen en eisen van hun opdrachtgevers. Die willen hiermee aan de slag! Op bouwbewust.com lezen zij alles over de mogelijkheden”, geeft Frenk Lamers aan, Directeur Marketing en Inkoop van CRH Bouwmaterialen.

“Met deze oplossing snijdt het mes aan twee kanten. We combineren de logistiek en realiseren een aanzienlijke CO2-reductie, terwijl we bouwbedrijven helpen met het gescheiden inzamelen van hun bouwafval”, vertelt Roger Versluis, Directeur Fleet & Logistics van SITA. “Voor steeds meer bouwbedrijven is afvalbeheer niet langer bijzaak. Met deze nieuwe oplossing kunnen zij actief aan de slag met afvalscheiding. Scheiden aan de bron heeft veel voordelen. Het maakt een betere recycling mogelijk, doordat materialen goed zijn gescheiden. Hierdoor zijn afvalstromen weer bruikbaar als nieuwe grondstof. Naast de kostenbesparing én een groener imago, levert dit voor bouwbedrijven een hogere BREEAM score op.”

 

[vc_button title=”Meer over Sita” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/sita-nederland/”]