Sims Recycling Solutions opnieuw opgenomen in top 100 meest duurzame ondernemingen wereldwijd

Sims Recycling Solutions is voor de tweede keer op rij opgenomen in de prestigieuze lijst Global Top 100 Most Sustainable Corporations in the World. De lijst wordt jaarlijks bekend gemaakt tijdens het 2010 World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Sims Recycling Solutions heeft een drietal vestigingen in de Benelux (Eindhoven, Echt and St Niklaas) waar men afgedankte en overtollige elektronische apparatuur en componenten recycled voor onder andere alle Nederlandse en Belgische -inzamelsystemen, grote internationale producenten en professionele eindgebruikers. Sims realiseert daarbij recyclingpercentages tot wel 97%.

“We doen onze uiterste best om op de meest duurzame manier aan de wensen van onze klanten te voldoen. Naast ons streven om de beste prijs/kwaliteitsverhouding aan te bieden is het verbeteren van onze processen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu zeker zo belangrijk voor ons. Dit is onlangs ook erkent met het behalen van de OHSAS 18001 standaard,” aldus Rene Kik Commercial Director Europe, E-recycling bij Sims Recycling Solutions.

De Global Top 100 Most Sustainable Corporations lijst wijst bedrijven aan die consistent leiderschap tonen en goede prestaties leveren op het gebied van milieu-, sociaal en overheidsbeleid ten opzichte van vergelijkbare organisaties in de industrie. Bedrijven uit de Global Top 100 worden geacht beter uitgerust te zijn dan hun concurrenten en op langere termijn succesvoller te zijn door de verantwoorde manier van ondernemen op verschillende fronten. Deze manier van ondernemen wint steeds meer vertrouwen van de samenleving en investeerders.

Sims Recycling Solutions staat op de lijst als Sims Metal Management, de moederorganisatie (ASX: SGM, NYSE: SMS). De Group CEO, Dan Dienst, reageert enthousiast: “Het opnemen van Sims Metal Management is een mooie prijs voor onze betrokkenheid bij, en effectief management van sociale, milieu en beleidsvraagstukken die invloed hebben op onze business. We streven, zoals met alles, om altijd het juiste te doen en het als urgent te kenmerken. ‘Goed doen’ en ‘goed gaan’ zijn twee proposities die bij ons samengaan.”

Andere criteria voor het opstellen van de lijst bestaan uit het ethische aspect en de verantwoording van de besluitvorming, erkennen van de rechten en interesses van stakeholders en communicatie met klanten, investeerders, toezichthouders en beleidsmakers. Al deze factoren samen maakt de organisatie tot één van de meest duurzaam en financieel gezond van de wereld.