SIMS ontvangt als eerste Nederlandse recycle-bedrijf van e-afval WEEELABEX certificaat

WEEELABEX stelt standaards en controle-eisen voor het verwerken van WEEE
Sims Recycling Solutions wordt de eerste Nederlandse organisatie om de verklaring van WEEELABEX te ontvangen voor het verantwoordelijk verwerken van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (WEEE).

De verklaring werd aan SIMS gepresenteerd in de faciliteit in Nederland op 7 oktober 2014 door Remco Dijkstra, een Nederlands parlementslid voor de Nederlandse liberale partij.

Lees ook: Sims Recycling Solutions ontvangt WEEEELABEX-certificaat

“We zijn er trots op om de eerste Nederlandse organisatie te zijn om deze onderscheiding te krijgen,” stelde Rene Kik, commercieel directeur voor Europa van Sims Recycling Solutions. “De verklaring staat voor praktijken waar we ons al aan houden op ons centrum en we zijn blij, dat Nederland een pro-actieve houding aanneemt voor het verantwoordelijk verwerken van WEEE.”

WEEELABEX is een belangrijke Europese verklaring die standaards stelt en sterk het verwerken en het verwijderen van WEEE in de gaten houdt. Ook worden locaties gecontroleerd op secundaire grondstoffen aan het einde van het proces en er is een sterke nadruk op gezondheid en veiligheid. De internationale protocollen van Sims werkten samen met het model van WEEELABEX om de eerste verklaring in Nederland te verdienen.

De WEEELABEX-verklaring maakt onderdeel uit van een project van de Europese gemeenschap die nog niet in alle landen is aangenomen. De Nederlandse regering heeft dit vroeg aangenomen en zal van recyclers van e-afval vragen om gecertificeerd te worden om door te gaan met het ontvangen van e-afval na midden 2015.

Het Nederlands centrum voor de recycling van elektronica verwerkt ongeveer 65.000 ton e-afval elk jaar en heeft speciale faciliteiten voor het verwerken van LCD-beeldschermen, TV’s en tonercartridges van kopieermachines en printers.

Sims Recycling Solutions is de wereldwijde leider wat betreft het hergebruik en recycling van elektronica. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in uitgebreid hergebruik en recycling van elektronica. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in uitgebreide diensten op het gebied van werken met IT-objecten en wat betreft het renoveren van mobiele apparaten. Sims levert diensten voor alle soorten afgedankte elektronische apparatuur wat betreft plaatselijk, nationale en wereldwijde klanten in elke zakelijke sector waaronder data-centra, organisaties op het gebied van de gezondheidszorg, financiële diensten en technische organisaties.

Als onderdeel van Sims Metal Management Limited, ’s werelds grootste NV wat betreft recycling van metalen en elektronica, heeft Sims Recycling Solutions het wereldwijde bereik, de ervaring en de infrastructuur die nodig is om aan onze klanten te verzekeren, dat alle elektronische apparaten verwerkt worden op een veilige en milieuvriendelijke manier.
Sims internationale aanwezigheid wat betreft operaties in 20 landen, stelt ons in staat een wereldwijd bereik van diensten op myriaden plaatselijke fronten te bieden.

 

[vc_button title=”Meer over SIMS Recycling Solutions” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/sims-recycling-solutions/”]