Shanks verkoopt Smink Handels- en Aannemingsbedrijf

Shanks Nederland, maakt bekend dat het de aandelen van Smink Handels- en Aannemingsbedrijf B.V. heeft verkocht aan de moedermaatschappij van Zandink Zandhandel te Nijkerk. Smink Handels- en Aannemingsbedrijf zal per direct alle activiteiten voortzetten onder de naam Smink Infra.

Smink Handels- en Aannemingsbedrijf voert al vele jaren uiteenlopende civiel-, cultuur- en milieutechnische werkzaamheden uit. Smink H & A maakt deel uit van Smink Groep, die sinds 2006 onderdeel is van de Shanks Commercial Waste Netherlands divisie.

Smink Afvalverwerking BV met o.a. de onderdelen Smink Containers en Smink Recycling Centrum blijven gewoon verder opereren onder Shanks vlag.

Jaarlijks zamelen de Shanks-bedrijven in Nederland meer dan 5.000.000 ton afval- en reststoffen in bij een grote diversiteit van bedrijven en organisaties. Shanks heeft een duidelijke strategie haar zakelijke portfolio actief te beheren om zo de kwaliteit van de inkomsten en het rendement te verbeteren. De verkoop van Smink Handels- en Aannemingsbedrijf past binnen deze strategie.

Zandink Zandhandel is eveneens al jaren actief in de markt waarin Smink Handels- en Aannemingsbedrijf opereert. De overname heeft geen consequenties voor het personeel, al het betrokken personeel wordt overgenomen. De verkoop is officieel getekend op 10 juni 2016.

Michaël van Hulst, Algemeen Directeur van Shanks Nederland, zegt: “De verkoop van Smink Handels- en Aannemingsbedrijf past binnen onze strategie en met Zandink Zandhandel hebben we een prima partij gevonden om Smink Handels- en Aannemingsbedrijf voort te zetten. Ik ben verheugd dat we verkoop op deze wijze hebben afgerond en dat alle medewerkers door de nieuwe eigenaar worden overgenomen.”