Shanks is begonnen met de bouw op het nieuwe Vliko terrein in Zoeterwoude. Op de site worden twee recycling hallen, een weegbrug en een kantoorpand gebouwd. Verwacht wordt dat de bouw volgende zomer is voltooid. Deze industriële locatie is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het wegennetwerk in de randstad.

Vliko, een dochteronderneming van Shanks Nederland, is nu nog gevestigd in Leiderdorp. Na een brand in 2013 werden de sorteerlijn en twee loodsen zwaar beschadigd. Shanks bouwde een geavanceerde sorteerlijn op zijn Van Vliet Contrans locatie om ook afval te verwerken van Vliko. De nieuwe lijn bespaart operationele kosten en helpt klanten om aan de steeds strengere recyclingdoelstellingen te voldoen. 

Michael van Hulst, directeur van Shanks Solid Waste Nederland, zei:
“Ik ben verheugd met de start van de bouw op de nieuwe Vliko locatie, waar wij in combinatie met de verwerking in onze sorteerlijn, de efficiëntie in het ‘Making more from waste’ principe kunnen verhogen. Deze verhuizing is ook volledig in lijn met onze strategie om kostenefficiënt te rijden en zo het rendement te verhogen. Ik kijk uit naar de opening van deze vestiging volgende zomer, deze capaciteitsverhoging komt onze hele bedrijf ten goede.”