Shanks opent Total Care Centre

De Shanks Group heeft vandaag haar eerste Total Care Centre geopend. Het Total Care Centre is gevestigd Europoort, in de grootste haven van europa midden in het industriële hart van Nederland. De faciliteit verzamelt afvalwater en slib van de Europoort, hetzij van aangemeerd schepen of van andere verwerkinglocaties in het land. Op deze locatie beschikt Shanks over behandeltanks voor ongeveer 4000m3 afvalwater. Voor verdere behandeling wordt het afval per schip overgebracht naar ATM.

Shanks ‘Total Care-concept biedt een volledig gamma van industriële reiniging, transport en afvalverwerking via één aanspreekpunt en één factuur. Om te voorkomt dat klanten veel tijd kwijt zijn aan het inhuren van meerdere aannemers werken de verschillende Shanks bedrijven samen om voor de klanten tijd en kosten te besparen. Klanten kunnen profiteren van toegang tot de expertise van de diverse Shanks bedrijven, zoals Reym, ATM, Klok, Van Vliet Groep, Smink en Orgaworld.

Jonny Kappen, managing directeur van Shanks ‘Gevaarlijke Afval divisie, zegt:
“We zijn verheugd met onze eerste Total Care Centre. De opening van deze faciliteit is volledig in lijn met onze strategie om te groeien in onze doelmarkten en door te werken in de grootste haven van Europa, hierdoor zullen we in staat zijn om de volumes te verhogen, alsmede de efficiency en de uitbreiding van de geografische reikwijdte van ons bedrijf voor de toekomst te vergroten. ”

De Total Care faciliteit werd officieel geopend door de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. De opening was een onderdeel van een Innovatie Dag op het terrein, waarbij verschillende demonstraties en seminars werden gegeven over de Total Care aanpak en het belang van innovatie.