Schoolkinderen in Drenthe starten met E-waste race

Volgende week begint de E-waste race in Drenthe. Deze loopt van 18 september tot en met 13 oktober 2017. Verschillende basisscholen nemen het  tegen elkaar op om zo veel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te zamelen. De afvalstroom komt nog té vaak terecht bij het restafval, wat veel schade aan het milieu veroorzaakt.

De E-waste race is een leerzaam project waarbij schoolkinderen leren over de noodzaak van het scheiden van elektronisch afval. De ingezamelde e-waste wordt ingezameld door Virol, die zorgt dat deze apparaten worden verwerkt tot nieuwe grondstof. Hiermee wordt voorkomen dat schadelijke stoffen uit elektronisch afval niet in het milieu terechtkomen en dat er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Daarnaast maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

In totaal doen 9 basisscholen mee aan de E-waste race in deze regio. De school die het meeste e-waste weet in te zamelen, wint een schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam. De aftrap van deze editie van de race was op de Maria in Campisschool in Assen. Naast de organisatie van de

E-waste race, waren wethouder Harmke Vlieg (wethouder van Milieu binnen de Gemeente Assen), Freerk Potze en  Anneloes Oldenburger van Virol en Weee Nederland aanwezig om het startschot te geven voor deze race en om de kinderen succes te wensen.

De basisscholen die meedoen zijn:  Maria in Campisschool en het Kompas uit Assen, GBS De Rank uit Roden, OBS Het Oelebred uit Tynaarlo, OBS Schuilingsoord uit  Zuidlaren, OBS ’t Spectrum uit Peize, ODBS De Zuid-Wester uit Zuidlaren, OBS De Zeijer Hoogte uit Zeijen en OBS De Hekakker uit Norg.