Schalkwijk en Haarlem-Noord krijgen inzamelpunt voor herbruikbare spullen op Koningsdag

In Schalkwijk en Haarlem Noord komen dit jaar op Koningsdag een speciale inzamelpunt voor herbruikbare spullen. Haarlemmers kunnen hier hun niet verkochte en herbruikbare spullen van de vrijmarkt inleveren. De ingeleverde spullen krijgen een tweede leven via kringloopcentrum de Snuffelmug.

Medewerkers van Spaarnelanden en de Snuffelmug bemannen de inzamelpunten. Spullen kunnen van 15.00-18.00 uur worden ingeleverd. De inzamelpunten bevinden zich in Schalkwijk op de hoek van de Italiëlaan/Frankrijklaan en in Haarlem-Noord op de hoek van de Orionweg/Zaanenlaan. Spaarnelanden rijdt in beide wijken ook rond om herbruikbare spullen op te halen.

Bij de inzamelpunten komen daarnaast grote containers voor hout te staan. Hout is een populaire afvalstroom tijdens Koningsdag. Spaarnelanden voert het hout af naar een verwerker, zodat dit weer gerecycled kan worden.

Met de inzamelpunten biedt Spaarnelanden inwoners van Haarlem de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de circulaire economie doordat houtafval en herbruikbare spullen gerecycled kunnen worden. Als de inzamelpunten succesvol zijn, komen er volgend jaar mogelijk meer inzamelpunten in Haarlem tijdens Koningsdag.