SCG Packaging 100% aandeelhouder Peute Group

SCGP stapte strategisch over naar de snelgroeiende recyclingactiviteiten van verpakkingsmaterialen via de verwerving van een belang van 100 % in Peute, Nederlands grootste onafhankelijke recycling- en handelsonderneming in verpakkingsmaterialen . De overname stelt het bedrijf in staat om jaarlijks een extra miljoen ton oud papier te verkrijgen en versterkt zijn geïntegreerde verpakkingsactiviteiten, van grondstoffenbronnen, upstream- en downstreamproductie tot geïntegreerde verpakkingsoplossingen, terwijl het ook de mogelijkheid vergroot om aan de behoeften van de consument te voldoen voor duurzame verpakkingen en verbetert de efficiëntie van recyclingactiviteiten in ASEAN met toonaangevende technologieën.

Dhr. Wichan Jitpukdee, Chief Executive Officer, SCG Packaging Public Company Limited, SCGP,heeft aangekondigd dat SCGP de transactie heeft afgerond om een ​​belang van 100% te verwerven in Peute Recycling BV (Peute), het grootste recyclingbedrijf voor verpakkingsmaterialen in Nederland dat zowel oud papier als plastic omvat. De betaling voor het 100%-belang is de onmiddellijke 78,19 miljoen euro (ongeveer 2,875 miljoen Baht). Deze aankoop is via SCGP Solutions (Singapore) Pte. Ltd., een volledige dochteronderneming van SCGP. De financiële prestaties van Peute worden vanaf juli 2022 geconsolideerd. De overname is een belangrijke pijler van de langetermijnstrategie van het bedrijf om alle niveaus van verpakkingsactiviteiten te versterken, van grondstoffenbronnen, upstream- en downstreamproductie tot de geïntegreerde verpakkingsoplossingen. Het vertegenwoordigt ook een andere cruciale mijlpaal in het fusie- en partnerschapsplan (M&P) van het bedrijf.

Peute is het grootste onafhankelijke recycling- en handelsbedrijf van verpakkingsmaterialen van papier en plastic in Nederland met al meer dan 60 jaar een sterke relatie met klanten. Met een solide operatie en het vermogen om de bedrijfsgroei voort te zetten ondanks de economische uitdagingen in Europa, boekte het bedrijf een omzet van 249 miljoen euro (ongeveer 9.160 miljoen baht) in 2021 met een winst van 3,2 miljoen euro (ongeveer 120 miljoen baht) en activa van 52 miljoen euro (ca. 1.930 miljoen Baht) eind vorig jaar. Peute beschikt momenteel over de mogelijkheid om op concurrerende wijze 1,0 miljoen ton oud papier (RCP) en 0,1 miljoen ton per jaar teruggewonnen kunststoffen in te kopen in hun fabriek in Dordrecht met een lopend project om de fabriek te verplaatsen naar Alblasserdam, vlakbij de haven van Rotterdam, om de inkoopcapaciteit te verdubbelen en de efficiëntie van het kostenbeheer te verbeteren. (meer details over Peute op www.peute.nl)

De heer Wichan zegt ervan overtuigd te zijn dat de laatste investering SCGP in staat zal stellen snel uit te breiden en te groeien in de recyclingactiviteiten van verpakkingsmaterialen, wat een van de integrale onderdelen is van de langetermijnstrategie van het bedrijf om alle niveaus van verpakkingsactiviteiten te versterken, van stroomopwaarts tot voor downstreamproductie, terwijl ook de interne integratie van de verpakkingsoplossingen van SCGP’s wordt verbeterd.

De investering is afgestemd op het groeiende wereldwijde bewustzijn van duurzaamheid, wat leidt tot een aanzienlijke toename van het gebruik van gerecyclede materialen. De mogelijkheid om direct toegang te krijgen tot grotere volumes oud papier en plastic zal SCGP in staat stellen te voldoen aan de stijgende marktvraag als onderdeel van de evoluerende consumententrends. Bovendien zou de expertise van Peute op het gebied van geavanceerd afvalbeheer en aanverwante technologieën de efficiëntie van SCGP op het gebied van recycling van verpakkingsmaterialen in ASEAN helpen versterken.

Aangezien SCGP de gediversifieerde en geïntegreerde verpakkingsactiviteiten voortdurend heeft uitgebreid, is oud papier de belangrijkste strategische grondstof voor het verpakken van vezels. Op dit moment bereikt SCGP’s jaarlijkse gebruik van teruggewonnen papier 4,4 miljoen ton en zal naar verwachting toenemen samen met de uitbreiding van de capaciteit van het verpakkingspapier in de toekomst. Deze uitbreiding zal het concurrentievermogen van SCGP op het gebied van inkoopnetwerken voor teruggewonnen papier versterken; via eigen recyclingstations, directe inzameling van primaire bronnen en lokale leveranciers, evenals gediversifieerde importbronnen uit de VS, Europa, Japan en Oceanië.

SCGP zet zich in om de toenemende voorkeur voor duurzame verpakkingen te vervullen en te faciliteren door middel van producten variërend van vezelverpakkingen, prestatie- en polymeerverpakkingen en andere uitstekende oplossingen. Momenteel heeft het bedrijf 56 productiefaciliteiten in Thailand, Vietnam, Indonesië, de Filippijnen, Maleisië, het VK en Spanje.