Samen voor een mooi en schoon eiland!

Vandaag gaat Oerol van start! Naast een interessant cultureel programma, staat dit jaar ook duurzaamheid en extra aandacht voor een mooi en schoon eiland op de agenda. Een unieke samenwerking tussen Oerol, gemeente Terschelling en afvalverwerker Omrin.

Oerol, de gemeente Terschelling en Omrin willen samen zorgen voor een schoon en mooi eiland, tijdens het festival en daarna. Door minder afval en meer recycling en hergebruik. Tijdens deze editie van Oerol is er daarom al extra aandacht voor duurzaamheid en (zwerf)afval.

Omrin en de gemeente Terschelling laten samen een afvalvoertuig met afvaladviseur tijdens Oerol rondrijden over het eiland.  Deze speciale vuilnisbakwagen,  die rijdt op groengas, leegt dagelijks alle publieke vuilnisbakken op Terschelling voor optimaal hergebruik. Bovendien informeert en inspireert de afvaladviseur de Oerolgangers ook om anders met afval om te gaan. De Afvalapp die ook op Terschelling beschikbaar is, helpt daarbij.

Voor de komende jaren hebben Oerol, de gemeente Terschelling en Omrin de ambitie om het festival en het eiland nog verder te verduurzamen.