Robbert Loos nieuwe directeur Vereniging Afvalbedrijven

Vanaf 15 mei 2018 is Robbert Loos directeur van de Vereniging Afvalbedrijven (VA). Hij volgt Dick Hoogendoorn op, die op 1 juni 2018 na ruim tien jaar afzwaait. Met de expertise van Robbert verwacht de VA haar positie als partner in de circulaire economie verder te verstevigen.

Nederland bevindt zich midden in de transitie naar de circulaire economie. De afval- en recyclingsector speelt daar een belangrijke rol in. Daarom heeft het bestuur van de VA gekozen voor een directeur die goed is in het verbinden van organisaties en het winnen van vertrouwen. “Wij zijn blij met de komst van Robbert”, aldus voorzitter Boris van der Ham, “Met zijn benoeming zal de focus van de Vereniging Afvalbedrijven nog meer worden gelegd op het sluiten van kringlopen en terugwinnen van materialen, grondstoffen en energie.”

Robbert Loos (1979) werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van belangenbehartiging, stakeholdermanagement en positionering van organisaties. Hij was eerder hoofd corporate communicatie en public affairs bij de financiële dienstverlener VIVAT en beschikt door zijn werkzaamheden voor verenigingen in diverse branches over een stevig netwerk in Den Haag. “Met leden en collega’s ga ik aan de slag om de positie van de Vereniging Afvalbedrijven in de circulaire economie verder uit te bouwen en de schakels in de keten met elkaar te verbinden. Ik kijk uit naar de samenwerking met ketenpartners en de stakeholders in Den Haag”, aldus Robbert.

Dick Hoogendoorn was vanaf 2008 directeur van de Vereniging Afvalbedrijven. Hij heeft de samenhang en samenwerking binnen de brancheorganisatie op een uitstekende manier gestimuleerd en hiermee een grote bijdrage geleverd aan de positie van de VA, zowel binnen de branche als in Den Haag. Boris van der Ham: “Dick heeft door zijn verbindende persoonlijkheid de VA als echte gesprekspartner gepositioneerd voor alle betrokken partijen. Inhoudelijk heeft hij daarnaast een stevig fundament gelegd voor de VA als partner in de circulaire economie.”