Renewi tekent overeenkomst voor nieuwe puinbreker

Medio 2018 zal Renewi op de locatie in Wateringen, voorheen Van Vliet Contrans, een nieuwe puinbreker in gebruik nemen. Met de puinbreker krijgt het diverse puinafval een nieuw leven in de vorm van hoogwaardig puingranulaat, een belangrijke grondstof voor de wegenbouw. Zo is het nieuwe tracé van de A4 tussen Delft en Schiedam gerealiseerd met granulaat, dat voor de helft afkomstig is vanuit Renewi.

Marc van Buijtene: ‘De huidige puinbreker is inmiddels al zo’n 19 jaar oud en deze begint een beetje ‘op’ te raken. De afgelopen 1,5 jaar hebben we ons met producenten verdiept in de mogelijkheden. Zo is de nieuwe puinbreker straks voorzien van diverse technische hoogstandjes en zorgt er met name voor dat we een schoner eindproduct kunnen leveren. Door middel van water wordt het puin ‘gewassen’ en zodoende is het granulaat van hogere kwaliteit, iets wat onze certificering ten goede komt. Het water zorgt voor een schonere korrel, waardoor deze inzetbaar is voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld voor de betonindustrie. Ook zal de nieuwe puinbreker worden voorzien van een non-ferro scheider om o.a. koper en aluminium eruit te vissen’.

In juli 2018 zal de bouw van de nieuwe puinbreker aanvangen. Producent Hazemag gaat de productie voor zijn rekening nemen. Zij kwamen met het beste totaalplaatje op het gebied van recycling & duurzaamheid. Naar verwachting zal de nieuwe puinbreker in september 2018 operationeel zijn. Een mooi vooruitzicht waarin we als bedrijf nog meer inspelen op het creëren van hoogwaardige producten uit afval.

Renewi
Renewi is in 2017 ontstaan door de fusie van Shanks Group, het moederbedrijf van Van Vliet Contrans, met Van Gansewinkel Groep. Renewi is ideaal gepositioneerd om een aantal van de belangrijkste milieuproblemen waar de maatschappij vandaag de dag mee kampt, op te lossen: het verminderen van afval, het vermijden van vervuiling en het voorkomen van onnodig gebruik van eindige natuurlijke bronnen.

Voor ons is afval een manier van denken, een kans. Wanneer we iemands afval ophalen geven we het een nieuw leven. Voor onze klanten verwerken we een breed scala van afgedankte materialen in bruikbare producten en grondstoffen, zoals gerecycled papier, plastic, glas, houtsnippers, compost, energie, brandstof en andere producten. In dit proces beschermen we de wereld tegen vervuiling, behouden we de eindige bronnen en stellen onze klanten in staat om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Met onze diepgewortelde internationale expertise bieden we hen ook een uitgebreid productassortiment, gecombineerd met lokale service en aandacht. Boven alles zijn wij betrokken en bevlogen over onze missie: afval bestaat niet.