Renewi presenteert nieuwe Managing Director Commercial Waste: Marc den Hartog

Renewi plc (“Renewi”) is verheugd aan te kondigen dat het Marc den Hartog heeft aangesteld als Managing Director van haar de divisie Commercial Waste Nederland. Hij treedt per 1 april 2021 in dienst.

Marc heeft hiervoor gewerkt bij Corbion NV, een multinational genoteerd aan de Euronext Stock Exchange. In de 8 jaar dat hij daar werkzaam was bekleedde Marc een aantal directieposities, waaronder Executive Vice President BU Innovation Platforms en Chief Operating Officer. Ook was hij 4 jaar Board member van TOTAL Corbion PLA, een Joint Venture tussen TOTAL S.A. en Corbion N.V., die  Poly Lactic Acid (PLA), een biologisch afbreekbaar polymeer, produceert en verkoopt. Daarvoor vervulde hij senior functies bij CSM, bij Loders Croklaan, de internationale divisie van de IOI Group, en bij Unilever.

Marc heeft in zijn vorige rollen steeds bedrijfsgroei gerealiseerd in combinatie met duurzaamheid en innovatie. Hij brengt een schat aan ervaring in het leiden van operations  naar Renewi. Hij heeft zowel internationaal als in Nederland gewerkt en neemt een energieke leiderschapsstijl, sterke menselijke vaardigheden en aanpassingsvermogen mee. Marc heeft een Master’s degree in Chemie van de Universiteit van Leiden.

Otto de Bont, CEO van Renewi, zei: “We zijn verheugd Marc te mogen verwelkomen bij Renewi. Zijn leiderschapservaring is breed, hij begrijpt het belang van innovatie als enabler en de kracht om duurzaamheid centraal te stellen. We zijn ervan overtuigd dat Marc een sleutelrol zal spelen om Commercial Waste Nederland naar de volgende ontwikkelingsfase te brengen. Marc volgt hierbij Meinderdjan Botman op die onlangs ons bedrijf verliet. ”

Marc den Hartog: “Ik ben erg blij dat ik op dit moment bij Renewi mag komen werken. Het bedrijf is goed gepositioneerd om een winnaar te zijn in de opkomende Circulaire Economie en ik ben ervan overtuigd dat Commercial Waste NL hier een belangrijke bijdrage aan zal leveren.”