Renewi Overheidsdiensten neemt CNG voertuigen in gebruik

Renewi Overheidsdienten rijdt met twee nieuwe CNG voertuigen voor de inzameling van restafval en gft in de gemeente Westerkwartier. CNG is de afkorting voor compressed natural gas, gecomprimeerd aardgas. De auto’s rijden op groen gas. Hierdoor kan de CO2-uitstoot tot 70% worden teruggebracht. Daardoor wordt een wezenlijke bijdrage geleverd aan een schoner milieu.

De door Scania in Zwolle gebouwde voertuigen hebben een laag geluidsniveau en een goede actieradius. Een speciale cabine met een lage instap garandeert optimale arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs en beladers.

Het inzetten van CNG voertuigen was een wens van de gemeente Westerkwartier. Wethouder Hielke Westra vertelt: “Als gemeente hebben we ambities op het gebied van duurzaamheid. Met voertuigen die op CNG rijden, maken we een mooie stap in de transitie naar een milieuvriendelijkere dienstverlening voor onze inwoners.”

Stado Bezemer van Renewi vult aan: “Als Renewi zijn we druk bezig onze inzamelvloot te verduurzamen. Zo hebben we de eerste in serie geproduceerde elektrische truck aangeschaft en de inzet van CNG voertuigen past hier ook prima bij. We zijn content dat we op deze manier een concrete bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving.”