Renewi ondersteunt het European Plastic Pact met ondertekening circulaire bijdrage

Renewi plc (LSE: RWI, Euronext: RWI), het internationale waste-to-product bedrijf, heeft het European Plastics Pact ondertekend. Het pact is een publiek-private coalitie dat een Europees netwerk vormt van bedrijven, staten en andere organisaties met als doel het verbeteren van de levenscyclus voor kunststoffen. Samen met de andere Plastic Pact-leden is het Renewi’s ambitie bij te dragen aan diverse onderdelen, waaronder het aanzienlijk verbeteren van de plastic recycling.

Aanvankelijk geleid door Nederland, Frankrijk en Denemarken, heeft het Pact als doel een circulaire Europese kunststofeconomie te realiseren. Om dit te bereiken zijn ambitieuze gemeenschappelijke doelstellingen overeengekomen en worden samenwerkingen, innovatie en harmonisatie intensief aangemoedigd. De coalitie gaat zich inzetten op de volgende vier belangrijke doelstellingen: het herbruikbaarheid en recycleerbaarheid, het verantwoord gebruik van kunststoffen, het gebruik van gerecyclede kunststoffen en inzameling als ook de sortering en recycling van kunststoffen, met als doel het leveren van concrete oplossingen voor kunststoffen in de circulaire economie.

Renewi richt zich op het omzetten van afvalstromen naar producten. Het bedrijf biedt verantwoorde recyclingoplossingen aan afvalproducenten en creëert essentiële secundaire

kwaliteitsproducten zoals kunststoffen voor hergebruik in productieprocessen aan haar klanten. Renewi heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil een sterke bijdrage leveren aan het creëren van een circulaire economie.

Otto de Bont, Chief Executive Officer:
“We zijn verheugd dat we ons bij deze coalitie hebben aangesloten zodat we kunnen bijdragen aan de versnelde transitie naar hergebruik en recycling van plastic producten en verpakkingen. Dit past bij onze visie op ‘waste no more’ en sluit aan bij het streven om het voortouw te nemen in het creëren van secundaire grondstoffen en actief te zijn in het hart van de circulaire economie. Deel uitmaken van deze groep, die bedrijven en overheden samenbrengt om de overgang naar een circulaire economie te versnellen, is fascinerend en stelt ons in staat om onze rol hierin te spelen.”