Renewi-medewerkers planten 1.230 bomen

Donatie aan Trees For All resulteert in grote CO2-besparing

Renewi plc, het internationale waste-to-product bedrijf, plant vandaag ruim 1.230 bomen waarmee het een substantiële CO₂-compensatie van ruim 300ton bespaard. Het planten van de bomen wordt mogelijk gemaakt door de eigen medewerkers die in de afgelopen kerstperiode een donatie hebben gemaakt van bijna €8.000 aan de stichting Trees For All. De bomen worden vanaf vandaag op locaties in zowel Maarheeze als in Oeganda geplant.

Het geld is beschikbaar gesteld door Renewi-medewerkers die op eigen initiatief de waarde van het kerstpakket hebben gedoneerd aan de stichting Trees for All. Trees For All compenseert met het planten van bomen in zowel binnen- als buitenland, de CO₂-uitstoot. De stichting doet dit door te investeren in duurzame bosprojecten, zoals in Maarheeze waarmee organisaties een verdere bijdrage kunnen leveren aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden.

Meinderdjan Botman, Managing Director Renewi Nederland – “Deze gedachte sluit perfect aan bij de visie van Renewi waarin we de wereld beschermen tegen vervuiling en de uitputting van grondstoffen. Zo zorgen de gedoneerde bomen door Renewi uiteindelijk voor een CO₂-compensatie die te vergelijken is met het gemiddelde elektriciteitsverbruik van ruim 150 gezinnen per jaar. Deze actie bewijst nogmaals dat duurzaamheid in de genen van onze medewerkers zit die geheel uit eigen initiatief het geld beschikbaar hebben gesteld. Een inspirerende bijdrage voor toekomstige generaties aan een duurzame leefomgeving.”