Renewi blijft voorkeursleverancier in de gezondheidszorg

Contract met inkoopcoöperatie Intrakoop wordt drie jaar verlengd

Op de foto v.l.n.r. Gijs Derks en Jurgen Schuilwerve van Renewi en Frank Kaptein en Bert Baan van Intrakoop

Intrakoop, de grootste inkoopcoöperatie in de gezondheidszorg, heeft recent het contract met Renewi verlengd. Daarmee blijft Renewi de voorkeursleverancier voor het afvalmanagement van organisaties die bij Intrakoop zijn aangesloten.

In de gezondheidszorg komen veel verschillende en vaak specifieke soorten afval vrij. Al deze stromen vragen om een eigen aanpak en dat maakt de afvalzorg in de sector complex. Bovendien is zorgvuldigheid van handelen van groot belang. De afvalzorg moet ethisch verantwoord zijn, efficiënt en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne. Dat vraagt de nodige ervaring en expertise van een afvaldienstverlener.

Samen werken aan betaalbare en duurzame zorg
Met de verlenging van de bestaande langdurige samenwerking, zorgen beide partners dat de leden van Intrakoop een efficiënte en ook duurzame invulling aan hun afvalmanagement kunnen geven. Renewi biedt oplossingen voor afvalstromen als restafval, maar ook slimme en innovatieve oplossingen voor zorg-specifieke afvalstromen. Renewi werkt momenteel ook aan een innovatieve verwerkingsmethode voor incontinentiemateriaal, een flinke afvalstroom in de zorg.

Bert Baan Inkoper/productmanager Facilitair van Intrakoop vertelt: “Renewi is al jaren een betrouwbare leverancier van Intrakoop. Onze leden profiteren van goede condities, maar vooral ook van professionele afvaldienstverlening. Wij zijn ook heel tevreden met het nieuwe Renewi Destra-concept. Daarmee hebben we een mooie en werkende oplossing ontwikkeld voor de inzameling en vertrouwelijke verwerking van bijvoorbeeld Baxter-zakjes. Een afvalstroom waar juist die vertrouwelijkhied zeer belangrijk is.”

“We zijn trots dat we de langdurige samenwerking met Intrakoop weer hebben verlengd” vertelt Gijs Derks, Commercial Director van Renewi in Nederland. “Dagelijks zorgen we dat op zo’n 2.000 locaties van Intrakoop-leden afvalstromen zodanig worden ingezameld, dat we deze zo veel als mogelijk kunnen omzetten tot herbruikbare grondstoffen. En dat past perfect binnen onze visie: Afval bestaat niet!”