Renewi benoemt Meinderdjan Botman als nieuwe Managing Director Commercial Waste Nederland

Meinderdjan Botman, Managing Director Commercial Waste Nederland divisie Renewi

Renewi heeft Meinderdjan Botman aangesteld als Managing Director voor de Commercial Waste Nederland divisie. Hij versterkt in deze rol het Renewi Executive Committee.

Meinderdjan heeft een sterk track record in supply chain en logistieke managementfuncties. Hij is meer dan 20 jaar werkzaam in dit gebied, met ervaring in onder andere de Koninklijke Marine, FMCG, freight forwarding, & contract logistics, global supply chains en innovatie. Gedurende zijn carrière heeft Meinderdjan brede ervaring opgebouwd in alle aspecten van keten- en logistieke management, inclusief projectbeheer, IT, sales, marketing, business development, productontwikkeling en algemene management.

De afgelopen 14 jaar heeft Meinderdjan verschillende leidinggevende functies gehad bij DSV Solutions A/S. Daarvoor speelde hij een leidende rol bij de fusie en integratie van de Koninklijke Frans Maas Groep N.V. door DSV, waar hij uiteindelijk Chief Commercial Officer van DSV Solutions A/S werd.

Meinderdjan is per 1 oktober 2019 bij Renewi in dienst getreden en volgt Renewi’s Chief Executive Officer (CEO) Otto de Bont op, die voorafgaand aan zijn benoeming tot CEO deze divisie leidde.

Otto de Bont, CEO van Renewi verteld: “De Renewi Commercial Waste Netherlands divisie is een vitaal en dynamisch onderdeel van Renewi. De brede en diepgaande ervaring van Meinderdjan gaan een belangrijke bijdrage leveren aan ons bedrijf en ik ben verheugd om hem te verwelkomen bij Renewi.”