Renewi baat vier grote containerparken uit voor Belgisch Ministerie van Defensie

Renewi heeft een contract gewonnen om vier grote containerparken uit te baten voor het Belgische Ministerie van Defensie.

Renewi zal de afvalstromen van de containerparken monitoren zodat recyclage zo efficiënt mogelijk kan verlopen en om ervoor te zorgen dat de parken veilig en net blijven. Het Renewi team zal de klanten ook adviseren rond het sorteren en afleveren van afval. Daarbij hoort ook het correct groeperen en labelen van gevaarlijk afval.

Renewi werd in 2014 door het Belgische Ministerie van Defensie geselecteerd via een openbare aanbesteding om het afval van vijf van de negen kazerneclusters, zogenaamde plateau’s, op te halen en te verwerken. In het kader van dit contract haalt Renewi rol- en afzetcontainers op met alle types afval, ook gevaarlijk afval.

De eerste 10 maanden van vorig jaar haalde Renewi bij Defensie meer dan 4.000 ton afval op voor recyclage, waaronder meer dan 3.000 ton restafval, 500 ton papier en karton en bijna 200 ton bouw- en sloopafval.

Het nieuwe contract voor de vier containerparken in Evere, Peuti, Kleine Brogel en Brasschaat loopt tot einde 2020. Het uitbesteden van deze dienstverlening laat Defensie toe het eigen personeel in te zetten voor andere kerntaken.

Gino Commerman, Materieel Beheerder ‘Afval’ bij Defensie:
“Naast de klassieke dienstverlening rondom het ophalen en het verwerken van allerlei soorten afval, apprecieren wij vooral de flexibiliteit in de service van Renewi. Bij Defensie hebben we geregeld toch wel heel specifieke uitdagingen op het vlak van afval, zoals een groot terrein in Lombardsijde waarvan de zandgrond vervuild was met het lood uit kogels. Op Renewi kunnen we bij dergelijke vragen rekenen om samen een oplossing te vinden die past binnen onze strikte procedures.”

Wim Geens, Managing Director Renewi Belgium:
“Het Ministerie van Defensie kan op ons rekenen voor de aanvulling van de bestaande dienstverlening met het beheer van de containerparken en voor oplossingen voor specifieke uitdagingen op het vlak van afval-evacuatie. Ons ongeëvenaarde gamma innovatieve en toonaangevende diensten voor afvalbeheer maken ons bijzonder aantrekkelijk voor onze klanten. Wij streven ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn en dat doen we samen met klanten zoals Defensie.”