REMONDIS Waste Solutions neemt JBT Waste service (UK) over

Remondis verwerft 100% eigendom over JBT Waste Services Ltd. gevestigd in het noorden van Newcastle upon Tyne. Het bedrijf werd in 1972 opgericht door John en Glynis Binks die het bedrijf liet uitgroeien tot een van de toonaangevende afvalinzamelingsbedrijven in het Noord-Oosten van Engeland.

JBT werd opgenomen in de top 50 van de Noord-Oosten Business Awards, en het bedrijf viel in de prijzen bij de 50 snelst groeiende bedrijven in de afval & management industrie.

Vanuit twee locaties in Bedlington en Birtley biedt het bedrijf een breed scala aan afvalbeheerdiensten, bestaande uit afval-inzameling, recycling, RDF verwerking en WEEE.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een snelle groei doorgemaakt en verwerkt meer dan 220.000 ton afval per jaar en heeft 150 medewerkers in dienst.

Steve Patterson, Managing Director van Remondis Waste Solutions Ltd, de Britse dochter van de Duitse afvalbeheer groep, heeft vandaag bevestigd dat een contract voor de aankoop van JBT ondertekend is. Hij verteld dat een gezamenlijk team onder zijn leiding, bestaande uit het huidige management van JBT en deskundigen van het Remondis hoofdkantoor in Duitsland, zal worden opgericht om een soepele overgang en integratie in de Remondis Groep te bewerkstelligen. Steve zei: “JBT heeft dankzij de strategische visie, zeer bekwame en toegewijde werknemers en een sterk management team, een indrukwekkende groei doorgemaakt. Samen met Graham Palmer en David Binks die in hun huidige functies zullen blijven kijken we uit naar de voortzetting van het JBT succesverhaal en het verstrekken van de relatie met al onze klanten op het hoge niveau van service die ze gewend zijn. ”

In een reactie op de overname, zegt John Binks (CEO en mede oprichter/aandeelhouder van JBT): “Ondanks de indrukwekkende schaal en structuur van het familiebedrijf REMONDIS is de mentaliteit van de REMONDIS en haar mensen zeer vergelijkbaar met de werkwijze en filosofieën van onze bedrijf. Dit is de reden waarom wij geloven dat REMONDIS voor JBT en haar medewerkers en een sterke partner is om onze activiteiten verder te ontwikkeling”