REMONDIS neemt Milieuservice Hoeksche Waard in Strijen over

REMONDIS heeft, met terugwerkende kracht per 1 januari 2018, branchegenoot Milieuservice Hoeksche Waard B.V. (MHW) uit Strijen overgenomen. MHW is een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de inzameling en bewerking van alle mogelijk afvalstoffen. Hierbij staan passie en persoonlijke aandacht voor de klant voorop. Al sinds 1990 streeft MHW ernaar om afval als basis te laten dienen voor nieuwe eindproducten of als energiebron in te zetten.

MHW is in de jaren uitgegroeid tot een middelgrote speler in met name Zuid-Holland en West-Brabant. Voor haar dienstverlening beschikt MHW over een moderne ‘vloot’ van speciale voertuigen waarmee zowel grote als kleine hoeveelheden afval- en reststoffen kunnen worden ingezameld. Voor deelbewerking van ingezamelde stromen beschikt MHW in Strijen over een moderne sorteerhal.

Peter Lowes, oprichter en directeur-eigenaar van MHW, heeft met de verkoop aan REMONDIS duidelijk gekozen voor een organisatie waar zijn mensen zich thuis gaan voelen. “Zowel als familiebedrijf als vanuit de visie op afval- en grondstoffen sluit REMONDIS goed aan bij dat waar MHW voor staat. REMONDIS biedt de mogelijkheid om MHW een stap verder te brengen door de schaal van deze organisatie terwijl de regionale betrokkenheid geborgd is. Een goede stap voor de organisatie en goed voor de relaties die een nog breder dienstenpakket tegemoet kunnen gaan zien.”

De directievoering van MHW komt na de overname in handen van Pieter-Balth Linders. Linders is sinds 1 februari bij REMONDIS actief als regiodirecteur voor de regio Zuid-West Nederland maar heeft meer dan 25 ervaring in de sector. Hij is trots op de overname omdat deze REMONDIS ook in Zuid-West Nederland een mooie uitgangspositie geeft. Vanuit zijn kennis en ervaring met bedrijven en overheden ziet hij goede mogelijkheden om de relaties verder van dienst te kunnen zijn. Vanuit de vestiging Strijen zal REMONDIS de dienstverlening verder uit gaan bouwen als ook de vestiging van REMONDIS in Delft verder ondersteunen. Dit zal gebeuren met de bestaande groep mensen en middelen die al op de vestiging aanwezig zijn.

Dr. Andreas Krawczik, directeur REMONDIS Nederland: “De overname van MHW is een hele logische in de ambitie van REMONDIS om in Nederland een breed dienstenpakket aan te kunnen bieden aan bedrijven en overheden. Met MHW worden de diensten op het gebied van inzameling en grondstofbeheer verder versterkt. In Zuid-Holland had REMONDIS tot heden alleen de beschikking over de vestiging Delft. MHW is een mooi familiebedrijf dat qua cultuur en ambitie goed aansluit bij de REMONDIS bedrijven. Zeker ook door de centrale ligging tussen twee provincies is MHW voor ons een welkome aanwinst.”

REMONDIS is sinds de oprichting in 1934 uitgegroeid tot één van ‘s werelds grootste dienstverleners op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling. REMONDIS is 100% dochter van de RETHMANN Groep. Het familiebedrijf is in Nederland actief onder de namen REMONDIS, Rhenus en Saria. Ondanks het feit dat REMONDIS in meer dan 35 landen actief is, heeft REMONDIS een grote regionale betrokkenheid. Wereldwijd rekenen meer dan 30 miljoen burgers op de dienstverlening van de REMONDIS Groep. De waarden in het familiebedrijf vormen al tientallen jaren een solide fundament voor innovatie en groei.