Reisswolf wint Noviteitenprijs 2017

WEPAPERCYCLE, een uniek recyclingconcept van Reisswolf waarbij vertrouwelijk papier en koffiebekers van bedrijven en instellingen worden verwerkt tot duurzaam hygiënepapier, heeft de FGNoviteitenprijs 2017 gewonnen.

De FGNoviteitenprijs is een prijs die wordt uitgereikt aan het meest innovatieve product of de meest innovatieve dienst op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. De genomineerden dragen met hun ideeën bij aan de ontwikkeling van een duurzame (werk)omgeving.

De vakjury beoordeelde de ingezonden noviteiten op vernieuwing, duurzaamheid en circulaire gedachte en het concept WEPAPERCYCLE blonk hierin uit. WEPAPERCYCLE is een samenwerkingsverband tussen 3 ondernemingen die er samen voor zorgen dat vertrouwelijke documenten en speciale WEPAPERCYCLE koffiebekers omgezet worden naar nieuw te gebruiken hygiënepapier. Hiermee dragen zij bij aan een optimale circulaire economie.

Binnen de keten van WEPAPERCYCLE hebben alle drie de ondernemingen elk hun eigen specialiteit, die elkaar volledig aanvullen. Reisswolf zorgt voor een veilige inzameling en vernietiging van de vertrouwelijke documenten. De grondstoffen die er na de vernietiging overblijven, gaan samen met de WEPAPERCYCLE koffiebekers naar papierfabriek Van Houtum in Swalmen die er op de meest milieuvriendelijke manier hygiënepapier van maakt. De derde partner Ological zorgt ervoor dat het hygiënepapier de weg terugvindt naar de klanten en creëert een complete, duurzame ingerichte toiletruimte. Het concept is daarom niet alleen innovatief, maar ook duurzaam.

Kijk voor meer informatie over WEPAPERCYCLE op www.reisswolf.nl.