Recyclekunst bij renovatie basisschool De Vinckhuysen

OP de Vinckhuysenschool in West-Graftdijk wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de renovatie van de basisschool tot een duurzaam schoolgebouw met een dorpshuisfunctie. Om ook de leerlingen te betrekken bij de komende verbouwing wordt er gebruik gemaakt van De Kunstkoets (mobiele kunst- en cultuureducatie). Kunstenaar en leerkracht Mieke Rozing begeleidt de kinderen bij het Recyclekunst project Duurzaamheid & Verbouwing. De kinderen maken kunstobjecten van gerecyclede materialen. Als kers op de taart mogen de kinderen op 29 januari a.s. hun kunstwerken tentoonstellen in het duurzame bedrijfspand van GP Groot, inzamelaar van restafval en grondstoffen.

Recyclekunst
De KunstKoets maakt samen met alle kinderen een 72-luik van afval. De kinderen krijgen ook les in AudioVisuele Vorming waaronder fotografie, het bewerken van foto en film. Groep 7/8 leert vloggen en daar komt van alles bij kijken, niet alleen de techniek van beeld en geluid maar ook het maken van een storyboard en interviews. De twee beste vloggers (YouTube-rs) krijgen een vrijkaartje voor het VEED festival.

Op vrijdag 29 januari worden de kunstwerken geëxposeerd tijdens een besloten opening bij GP Groot in Alkmaar.
In januari zal ECOsupporter® met OBS Vinckhuysen inzamelcontainers voor restafval en grondstoffen bij de school plaatsen. Daardoor kunnen –door de nieuwe buurtfunctie van de school- nog meer afvalstromen gescheiden worden ingezameld. Als school met aandacht voor duurzaamheid en milieu hechten wij hier belang aan. Deze inzameling kan de school zelfs geld opleveren: de inzameling van kleine elektrische apparaten, frituurvet en papier kunnen per jaar honderden euro’s opleveren.
Op woensdagmiddag 3 februari a.s. kan de expositie bij GP Groot door geïnteresseerden vrij worden bezocht van 13-16u, locatie Boekelerdijk 13, Alkmaar.

Meer over basisschool De Vinckhuysen: www.vhschool.nl