RAD Hoeksche Waard zet familie Hensen in het zonnetje voor opruimen zwerfafval

Meneer en mevrouw Hensen uit Piershil zijn al jaar en dag fervent zwerfafvalrapers in de gemeente Korendijk. Als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet heeft de RAD een zogenaamde zwerfafvalkar geschonken.

Het echtpaar maakt dagelijks een ronde om het zwerfafval in het buitengebied van Piershil tegen te gaan. Het opruimen van zwerfafval voeren zij al jaren geheel op eigen gelegenheid uit, waardoor zij nooit eerder in beeld waren bij de gemeente of bij de RAD Hoeksche Waard.

De RAD heeft in samenwerking met de zoon en dochter van het echtpaar een list bedacht om ze thuis te kunnen verrassen met het cadeau. Toen René Huisman, directeur van de RAD, de zwerfafvalkar kwam overhandigen, waren meneer en mevrouw Hensen compleet overrompeld. Met deze hulpmiddelen mogen zij hopelijk nog jarenlang op relatief gemakkelijk wijze het zwerfafval opruimen.

Het opruimen van zwerfafval wordt structureel door diverse vrijwilligers verspreid in de regio uitgevoerd. Al deze mensen ruimen het zwerfafval op eigen initiatief op. Door de inzet van deze vrijwilligers kunnen de inwoners van de Hoeksche Waard genieten van een schone omgeving.