N+P Group (N+P) heeft vandaag aangekondigd dat N+P Production Holding Netherlands BV (NPPH) een bindende overeenkomst is aangegaan voor de overname van de Light Weight verpakkingssorteerinstallatie in Rotterdam van PreZero Netherlands.

De fabriek sorteert ongeveer 110.000 ton lichtgewicht verpakkingen (LWP) per jaar en is daarmee een van de grootste sorteerinstallaties van Nederland. Het terrein van 70.000 m² is strategisch gelegen in de Rotterdamse haven en heeft directe toegang tot een eigen kade. De overname weerspiegelt het vertrouwen van N+P in het managementteam van de site en de aanzienlijke synergieën die het ziet tussen de bestaande activiteiten en Subcoal, N+P’s gepatenteerde van afval afgeleide alternatieve brandstof .

“Deze overeenkomst is in lijn met de bedrijfsstrategie van N+P om zich te concentreren op het koolstofvrij maken van industrieën en biedt een groot potentieel voor verdere investeringen om de site uit te breiden en verticaal te integreren met Subcoal-productie. We zijn ervan overtuigd dat we met de acquisitie van het Rotterdamse terrein zeer goed gepositioneerd zijn voor verdere groei en we zullen actief op zoek gaan naar verdere acquisitiemogelijkheden op de Europese markt.”

Wieger Droogh, CEO PreZero Nederland: “We zijn erg trots op alles wat we op het gebied van huishoudplastic hebben gerealiseerd in onze sorteerfabriek in Rotterdam. Daarom was het voor ons belangrijk om onze plant te verkopen aan een koper met ambitie. Een koper die de activiteiten op de locatie verder wil uitbreiden. N+P is een bedrijf dat dit doet. Daarom hebben we een weloverwogen keuze gemaakt voor N+P. Bij N+P zijn zowel de fabriek als de medewerkers in zeer goede handen”.

N+P wil de komende vijf jaar het aantal productievestigingen dat zij exploiteert aanzienlijk uitbreiden. Verdere aspecten worden binnenkort bekend gemaakt. Parallel aan een snelle uitbreiding van fabrieken, streeft N+P er ook naar om de legacy-activiteiten van het overbruggen van afval naar waarde te laten groeien: handel in grondstoffen voor afval naar energie en ontwikkeling en levering van alternatieve grondstoffen , waarin de N+P Group bijna 30 Jarenlange ervaring.

Deze deal is onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Commissie.