Milieudienstverlener PreZero investeert gericht in de productie van hoogwaardige granulaten en bij de productie in verpakkingsfolies van polyethyleen.

PreZero heeft een meerderheidsbelang genomen in de KBG-groep, die vestigingen heeft in Berlijn, Hamburg, Hamm, Plettenberg en Werneuchen hebben. De Plannen moeten momenteel nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Bij de KBG-groep werken in totaal zo’n 180 medewerkers.

Er is afgesproken om de aankoopprijs niet bekend te maken.
Naast verschillende verpakkings- en afwerkingsprocessen verwerkt de KBG Groep voornamelijk kunststoffen gemaakt van LDPE, LLDPE, PP en PS tot hoogwaardige korrels, die vervolgens -in een volgende productiestap – bij de productie van industriële folies, mailers of diepvrieszakken. Daarnaast zijn folies en verpakkingen voor de
geproduceerd in een breed scala aan toepassingen.

Clemens Stockreiter, Managing Director van PreZero Polymers, onderstreept het belang van: Investering: “Met de KBG Groep vullen we onze knowhow aan met belangrijke specialistische kennis in het veld folierecycling en extrusie. Hiermee zetten we weer een belangrijke stap richting ons doel, Kringen duurzaam sluiten.”

Frank Rieker, managing partner van de KBG Groep, benadrukt de vele mogelijkheden op het  gebied van productontwikkeling: “De nieuwe aandeelhoudersstructuur geeft ons groeimogelijkheden en het opent nieuwe kansen met betrekking tot het ontwerpen van unieke recyclebare verpakkingen. Dit is niet alleen goed voor ons bedrijf, het is ook een belangrijke bijdrage aan het behoud van hulpbronnen en dus goed voor ons milieu. Het hele team en ik kijken ernaar uit om in de toekomst samen te werken en nieuwe taken en kansen te ontdekken.”

Otto Prange, al jarenlang mede-partner van KBG, kijkt uit naar de samenwerking de Schwarz Group behorend tot PreZero en is ervan overtuigd dat in de nieuwe samenstelling de potentie van een duurzame circulaire economie kan nog beter benut kan worden.