Praktische kennissessies op vakbeurs Recycling 2018 over grondstoffenrevolutie, broeibranden voorkomen en circulair aanbesteden

Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal brengt onder het motto ‘Samenwerken aan de recyclingbranche van de toekomst’ praktische handvatten en nieuwe inzichten voor een circulaire toekomst in het Kennistheater op Recycling 2018. Een greep uit de sprekers die in actie komen: Annie de Loijer (Directeur Marketing bij SUEZ Recycling & Recovery) over de grondstoffenrevolutie, Marcel Sipkes (Mentor van de Securitas Technical Academy) vertelt over het voorkomen van broei brand, Peter Kreukniet (Programmamanager Circulair bij BOOT) deelt de manieren om 100% circulair te kunnen aanbesteden voor 2023 en Rense Kuil (Business Developer bij KIWA Nederland) presenteert hoe je een management systeem inzet voor systematisch circulair ondernemen.

Van yoghurtbakje tot buggy: afval is waardevol!
De kennis wordt breed gedragen bij SUEZ. Elke dag speekt een andere expert tijdens Recycling 2018. Annie de Loijer aan het woord: “De komende jaren willen wij iedereen laten inzien dat afval waardevol is, want als we afval goed gescheiden inzamelen kunnen we het steeds weer en weer gebruiken. Zo maken we van koffiedik notitieboekjes, van melkpakken toiletpapier en worden kauwgomresten schoenen en wordt plastic eindeloos keer opnieuw plastic. En in de toekomst? Bouwen we onze huizen misschien wel van oude materialen, of zelfs gebouwen of hele steden? Bij SUEZ noemen we dat de grondstoffenrevolutie.”

Annie de Loijer, directeur Marketing – Dinsdag 20 november – 15:00
Serge Flantua, directeur Sales – Woensdag 21 november 19:00
Ilse van den Breemer, manager Overheden – Donderdag 20 november – 15:00

Het vroegtijdig detecteren van broei brand
Marcel Sipkes legt uit: “Broei brand komt nog vaak voor. Dit lijdt tot schade die eenvoudig voorkomen kan worden. Securitas Technology heeft een 24/07 automatisch systeem ontwikkeld om broei in een vroeg stadium te detecteren. Leidend in deze zijn de Duitse VdS richtlijnen voor broei-/branddetectie in de recycle branche.”

Marcel Sipkes, Mentor van de Securitas Technical Academy – Dinsdag 20 november 16:00 & Donderdag 22 november 17:00

Bestaat recycling nog in 2023 als we 100% circulair moeten aanbesteden?
Peter Kreukniet: “Grondstoffen raken op. De druk wordt groter qua grondstoffen. Besef daarbij dat we in 2050 volledig circulair moeten zijn en in 2023 100% circulair moeten aanbesteden. Het begint allemaal met het stellen van een circulaire ambitie. Breng materialen in kaart, begin op tijd, maak het concreet, hergebruik binnen de eigen organisatie, zoek samenwerking (keten) en maakt circulariteit onderdeel van de aanbesteding. Op die manier kan iedereen een belangrijke bijdrage leveren.”

Peter Kreukniet – Programmamanager Circulair bij BOOT in Veenendaal en coördinator van Insert – Woensdag 21 november 14:00 & Donderdag 22 november – 14:00

Hoe maak je als ondernemer de overstap naar circulair ondernemen
Rense Kuil: “De in 2017 verschenen gids BS 8001:2017 voor circulair ondernemen geeft hierover uitgebreide informatie. Dit betreft de principes van circulair ondernemen maar ook aanwijzingen over de inrichting van een hierop gericht managementsysteem. Door al de BS 8001 informatie te ordenen en te structuren op een wijze zoals in norm ISO 9001 is gebeurd kunnen de eerste stappen naar de inrichting van een management systeem gericht op circulair ondernemen snel gezet worden.”

Rense Kuil – Business Developer bij KIWA Nederland – Dinsdag 20 november – 14:00 & Woensdag 21 november 15:00

Datum Recycling 2018
De negende editie van vakbeurs Recycling vindt plaats op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 november 2018 in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.