Plastic gewoon weer bij het restafval? In de regio Rotterdam doen ze het al

Steeds meer gemeenten rond Rotterdam stoppen met het apart inzamelen van plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd). Na Capelle aan den IJssel en Vlaardingen kunnen ook inwoners van Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk vanaf volgend jaar het pmd weer bij het restafval gooien.

In Rotterdam bouwt AVR aan een tweede installatie die pmd uit het restafval kan halen. Het gaat om een sorteerlijn die vanaf halverwege dit jaar dag en nacht draait en ongeveer 215 miljoen kilo restafval per jaar kan scheiden. Dat is het restafval van ongeveer een miljoen mensen. Het moet een enorme boost geven aan het scheiden van afval van Rotterdamse huishoudens….lees verder

Bron: De Gelderlander 19-01-2019 14:20

 


Wij hebben dit bericht voor u geselecteerd als nieuws uit de media met betrekking tot de afvalbranche. Het auteursrecht ligt bij de schrijver/uitgever van dit artikel. Ook is deze verantwoordelijke voor de inhoud en de beschikbaarheid van het beeldmateriaal en artikel. Wij geven u een korte samenvatting en link naar het originele bericht.