Oude elektrische apparaten inleveren voor Egelopvang Haarlem

Haarlem doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Inwoners die vanaf 3 oktober 2016 e-waste inleveren op het milieuplein in Haarlem, kunnen punten sparen. Hiermee maakt Egelopvang Haarlem kans op een cheque van €1.000,- én maken inwoners kans op mooie prijzen.

Zo werkt het
Inwoners scoren punten als zij op het milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem e-waste inleveren. Via hun smartphone kunnen zij de punten verzilveren door in te checken op wecycle.nl/inleveren. Als zij op het milieuplein zijn, dan wordt dit herkend via GPS. Daarmee maken zij zelf kans op prijzen. Bovendien winnen de 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner een sponsorcheque van €1.000,- voor het goede doel. In Haarlem is gekozen voor Egelopvang Haarlem. Haarlemmers konden zelf een goed doel nomineren waarop een week lang gestemd kon worden. Van de 12 goede doelen die genomineerd werden, ontving Egelopvang Haarlem met 35,8% veruit de meeste stemmen.

Enquête
Inwoners kunnen ook meedoen aan het tevredenheidonderzoek over het milieuplein. Hiermee verdubbelen zij direct hun punten voor het goede doel.

Doel
Het doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Al het e-waste dat wordt ingeleverd op het milieuplein, laat Wecycle optimaal recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

De actie loopt tot en met 31 december 2016.