Haarlem is één van de 25 winnende gemeenten van de Wecycle-inzamelactie. Vrijwilligers van de Egelopvang Haarlem ontvangen de sponsorcheque van 1.000 euro uit handen van wethouder Duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema (midden)

Inwoners uit de 325 gemeenten die samenwerken met Wecycle, konden voor een lokaal goed doel punten scoren door afgedankte elektrische apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen ieder een sponsorcheque van 1.000 euro voor een lokaal goed doel. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Lokaal goed doel supporten met e-waste
Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door e-waste in te leveren op hun milieustraat. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “Het doel van onze actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Door de actie te koppelen aan een lokaal goed doel, brengen we de sociale en circulaire economie samen.” De eindstand van alle deelnemende gemeenten staat op: www.wecycle.nl/inleveren.

Nieuwe ronde
Daags na Koningsdag start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle partnergemeenten van Wecycle kunnen t/m 14 april hun eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht een gemeente geen keuze maken, dan maakt de lokale Sinterklaasintocht kans op de sponsorcheque.

Optimaal recyclen
Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle
Wij zijn de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 325 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 80 kringloopbedrijven, 165 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder ‘nieuwe’ grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.