Otto de Bont Managing Director divisie ‘Commercial Netherlands’ Renewi

Het internationale waste-to-product bedrijf Renewi plc is verheugd de benoeming bekend te maken van Otto de Bont als Managing Director van de Commercial Netherlands divisie en als lid van het Renewi Executive Committee, per 8 mei 2017.

Otto is afkomstig van United Technologies (UTC) waar hij zes jaar werkzaam was, recent als President Fire & Security Field voor het vasteland van Europa.

Voordat hij bij United Technologies kwam, bekleedde Otto leidinggevende functies bij een aantal gerenommeerde bedrijven, waaronder de divisies Plastics en Security van General Electric. Bij General Electric heeft hij met succes de integratie na een fusie overzien van de divisies Security van GE en Fire & Security van United Technologies. Na de integratie trad Otto in dienst van United Technologies en zag hij toe op een aantal overnames, waaronder door Chubb in Spanje.

Otto brengt 25 jaar ervaring mee naar Renewi. Zijn ervaring met het werken in technische, operationele en commerciële B2B-omgevingen, het realiseren van winstgevende groei en het leiden van grootschalige integraties, is onmisbaar wanneer hij sturing gaat geven aan de integratie van de Nederlandse Commercial bedrijven van Renewi en voortbouwt op het positieve momentum in de divisie.

Peter Dilnot, Chief Executive Officer van Renewi:

“Ik ben verheugd dat ik Otto mag verwelkomen bij Renewi en ons Executive Committee. Hij is een sterk leider en neemt een schat aan ervaring met zich mee, aangezien hij leiding heeft gegeven aan een aantal grote organisaties en post-fusie integraties in relevante sectoren. De Commercial Netherlands divisie presteert goed en heeft de positieve flow weten vast te houden na afronding van de fusie van Shanks en Van Gansewinkel. Ik heb er vertrouwen in dat de divisie onder leiding van Otto zal voortbouwen op deze ontwikkeling en de integratie van onze Nederlandse Commercial bedrijven gaat versnellen.”