Open dag bij Avalex

Zaterdag 23 september opent Avalex van 10.00 – 15.00 uur haar deuren op de Schieweg 99 in Delft. Jong en oud zijn welkom op deze dag vol activiteiten! Speciaal voor de Open Dag wordt het overlaadstation in Delft opengesteld voor bezoekers. Zo kun je zien wat er gebeurt met jouw huisvuil en de manier waarop Avalex het vervoert naar de eindverwerker. Maak kennis met onze medewerkers en ontvang informatie en tips over afval scheiden.

De kringloop van afval
Ga met ons mee op reis door de wondere wereld van de kringloop van ons afval. Van glas tot PMD. Van papier tot GFT. Bezoek alle stands op de Duurzaamheidsmarkt, doe mee aan activiteiten zoals de afvalrace en spaar daarmee je stempelkaart vol. Zo ontdek jij wat er allemaal nog mogelijk is met afval én maak je kans op leuke prijzen! Afval weggooien is makkelijk, maar afval scheiden kan best ingewikkeld zijn. Er zijn zóveel verschillende soorten afval, dat je soms te maken hebt met eigenwijs afval: het is niet meteen duidelijk in welke bak het thuishoort! Maak kennis met de grondstofcoaches van Avalex, die klaarstaan om alle onduidelijkheden weg te halen en advies te geven waar nodig.

Samen sterk voor een afvalloze wereld
Op de Open Dag laat Avalex graag zien op welke manier haar medewerkers zich elke dag weer inzetten voor een afvalloze wereld. Een wereld waarin we alleen nog praten over waardevolle grondstoffen, die gerecycled kunnen worden tot nieuwe producten. Avalex maakt zich sterk voor een afvalloze wereld, maar we zijn er nog lang niet. Daarom hebben we jouw hulp ook hard nodig! Op de Open Dag geven we voorlichting en lezingen over afval scheiden en recycling en vertellen we iets over ons educatieprogramma. Bovendien heb je de unieke kans om een rondje mee te rijden met de vuilniswagen!

Sprekend afval
Samen met fotografe Rachel Viersma en tekstschrijfster Eva Lebens delen we bovendien het boekje ‘Sprekend afval’ uit. Een prachtige bundel vol interviews met inwoners van de Avalex-gemeenten, over wat hen beweegt om afval wel of niet te scheiden. Zorg dat je er snel bij bent, want op is op!

Tegen voedselverspilling!
Wereldwijd wordt zo’n 30% van ons eten verspild. Groente en fruit maakt een groot deel uit van deze verspilling. Het is zelfs zo dat 10% van al het groente en fruit wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Zonde toch? Kromkommer brengt deze groente weer terug op jouw bord. Hier maken zij heerlijke soepen van, die op onze Open Dag te proberen zijn. Verder zijn er natuurlijk ook andere hapjes en drankjes aanwezig.

Kortom: een dag vol leuke en educatieve activiteiten. Bovendien kun je genieten van een bijzondere act… Wij hopen je op 23 september te zien!