Online glasanalyse tool voor gemeentelijke glasinzameling

Om gemeenten te helpen hun glasinzameling en -recycling nog effectiever en efficiënter aan te pakken, stelt Nedvang een slimme online tool ter beschikking. Hiermee kunnen gemeenten heel eenvoudig een glasrapport op maat samenstellen.

De online tool, genaamd ‘Glasanalyse’, is te vinden binnen Nedvangs online registratieprogramma WasteTool, dat gemeenten gebruiken om maandelijks hun opgaven te doen over ingezameld en gerecycled verpakkingsafval. Gemeenten vullen simpelweg een aantal variabelen in, zoals het aantal glasbakken in de gemeente en/of de hoeveelheid glas in het restafval, en de tool genereert automatisch een overzichtelijke analyse van de glasinzameling in de betreffende gemeente. Dankzij dit nieuwe hulpmiddel, verkrijgen gemeenten meer inzicht in hun glasinzameling en kunnen ze doelgericht hun glasbeleid optimaliseren.

Door met deze nieuwe tool gemeenten te stimuleren hun glasbeleid te optimaliseren, draagt Nedvang actief bij aan de verbetering van onze landelijke glasinzameling en -recycling.