Omrin zorgt voor nieuwe impuls duurzame onkruidbestrijding

Hoewel de huidige temperaturen nog aan de lage kant zijn, is Omrin alweer volop aan de slag gegaan met duurzame onkruidbestrijding. Deze week zijn drie speciale machines in gebruik genomen, die zorgen voor een nieuwe impuls in duurzame onkruidbestrijding. De machines worden ingezet binnen de verschillende gemeente waar Omrin de onkruidbestrijding verzorgt. Zowel met heet water techniek als met borstelen.

Unieke aanpak
Het betreft twee machines van de fabrikant Holder, voorzien van een speciale Heatweed-set, inclusief arm voor rondom obstakels en vluchtheuvels. Zodoende wordt het onkruid met heet water behandeld. De firma DEM Leeuwarden en Omrin zijn samen tot deze unieke aanpak te komen. Omrin is in Nederland de enige partij die gebruik maakt van deze techniek. In het buitenland wordt deze arm gebruikt om bloembakken op hoogte te voorzien van koud water. Omrin heeft de machine zo ontwikkeld dat het kokende water van 110 graden celsius in de opslagtank dankzij een speciale isolator ook werkelijk 110 graden celsius blijft bij de sproeier.

Waterbesparing
Een andere duurzame ontwikkeling is dat de watertoevoer vanuit de cabine wordt geregeld. Hierdoor wordt enorm veel water bespaard; het aantal watertankbeurten neemt met de helft af. De nieuwe Holder borstelmachine wordt ingezet voor het borstelen van extreme groei op stoepen en het borstelen van de goten. Alle machines worden in het najaar omgebouwd om dienst te doen als tractie in de gladheidbestrijding.