Omrin heeft op  de officiële nominatie voor de finale van de Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap in ontvangst mogen nemen.

Voorzitter van de vakjury, Anne-Marie Rakhorst, overhandigde de nominatie en symbolisch de ‘finalisten vlag’   aan algemeen directeur John Vernooij. Omrin is genomineerd vanwege de rol als initiator, verbinder en koploper in de circulaire economie. Samen met de gemeenten en de Vereniging Circulair Friesland maken zij de duurzame ambities ook écht waar. Bijvoorbeeld de nieuwe Recycle Boulevard, de productie van duurzame energie en de uitgifte van Garanties van oorsprong voor groengas en groene stroom, het fossielvrij rijden van de voertuigen (uit eigen afval), het van 100% gerecycled kunststof gemaakte Biobakje, duurzame onkruid- en gladheidsbestrijding en ‘circulair partner’ van LF2018 en verschillende festivals.

Tijdens de bestuursvergadering van de prijs in Amsterdam zijn van de twaalf genomineerden drie finalisten gekozen. Dit gebeurde in aanwezigheid van Koningin Máxima, erevoorzitter van het bestuur van de Koning Willem 1 Stichting. Bouwgroep Dijkstra Draisma, tevens lid van de Vereniging Circulair Friesland, was ook genomineerd voor de plaquette. De winnaar wordt op 28 mei bekendgemaakt.