Olaf Prinsen benoemd als nieuwe directeur Koninklijke NVRD

Het NVRD-bestuur heeft Olaf Prinsen per 1 juli 2015 benoemd als nieuwe directeur van de NVRD. Olaf Prinsen (1983) is vanaf 2010 Wethouder van ondermeer Grondzaken, Milieu en Economische Zaken in Apeldoorn. Vandaag maakte hij zijn vertrek bekend aan de gemeenteraad van Apeldoorn.

Naast zijn functie als wethouder is Olaf Prinsen Voorzitter van de Commissie Milieu, Energie en Mobiliteit van de VNG. Als vertegenwoordiger van de VNG was hij onder andere nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Publiek Kader Huishoudelijk Afval 2025, dat eind 2014 werd aangeboden aan de Tweede Kamer. Eerder heeft Olaf Prinsen de Communicatie en Public Affairs bij de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) verzorgd. In zijn functie als wethouder was hij ondermeer penningmeester van het Klimaatverbond, vicevoorzitter van het Kennis Instituut Duurzaam Verpakken, en hij is momenteel nog voorzitter van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel.

Han Noten, voorzitter van de NVRD, is zeer verheugd met het aantreden van Olaf Prinsen. Han Noten: “Olaf Prinsen heeft bestuurlijke ervaring en kent de gemeentelijke opgave en de portefeuille Milieu en Duurzaamheid als geen ander. Daarnaast heeft hij vanuit zijn functies bij VNG en RECRON ervaring met het functioneren van brancheverenigingen. Zijn relatie met de VNG zal er ongetwijfeld aan bijdragen dat de band tussen de NVRD en de VNG ook in de toekomst verder wordt versterkt. Ik ben erg blij met zijn benoeming”.

Olaf Prinsen is enthousiast over zijn nieuwe functie: “Ik heb me de afgelopen 5 jaar met overtuiging en plezier ingezet voor de stad Apeldoorn. De afval- en reinigingssector heeft me gegrepen sinds deze in mijn portefeuille zat. Afval is emotie, hoe gek dit misschien ook klinkt, maar het is nu eenmaal zo dat je niet zomaar Diftar of omgekeerd inzamelen invoert. Daarnaast is de sector enorm innovatief, of het nu gaat om verduurzaming of de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De NVRD is landelijk actief op al deze onderwerpen, in een boeiende bestuurlijke omgeving, en ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Olaf Prinsen volgt Erik de Baedts op, die eveneens per 1 juli zal beginnen als Algemeen directeur van de Carnegie Stichting die het Vredespaleis beheert.