N+P wint Blue Road Awards

Melanie Schultz van Haegen, Minister van Infrastructuur en Milieu en Rick Martens, logistiek manager N+P (Foto: De Binnenvaartkrant)

Op woensdag 30 september jl. heeft de N+P Group de Blue Road Award mogen ontvangen op het congres van Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) welke dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. Deze award werd uitgereikt door minister Schultz van Haegen, verantwoordelijk voor het ministerie Infrastructuur en Milieu. N+P heeft de prijs mogen ontvangen in de categorie nieuwe binnenvaartverladers.

N+P is in het afgelopen jaar begonnen met het op grote schaal inzetten van zee containers op enkele projecten. Materialen die eerst per truck vanuit Engeland naar Duitsland en van Nederland naar Portugal getransporteerd werden, worden nu met behulp van zee containers en binnenvaartschepen via bestaande terminals vervoerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat een aanzienlijke hoeveelheid ladingen die normaliter per truck over de weg worden vervoerd, nu per binnenvaart en shortsea worden getransporteerd.

N+P is erg trots om de Blue Road Award in ontvangst te mogen nemen. Rick Martens, logistiek manager: “Voor ons is deze prijs een stuk erkenning van de logistieke ontwikkelingen die N+P opzet, waarbij we samen met logistieke dienstverleners steeds bezig zijn met innovatieve logistieke oplossingen te realiseren. We zijn daarom ook bijzonder trots dat we op het congres deze award in ontvangst hebben mogen nemen.”

Het huidige portfolio van N+P bedraagt ca. 2,5 miljoen ton afvalstromen per jaar, dit staat gelijk aan ongeveer 100.000 vrachtwagens per jaar. N+P ziet het als haar verantwoordelijkheid dergelijke volumes zo efficiënt mogelijk te vervoeren.