Het Engelse County Norfolk, gelegen in het noordoosten van Engeland gaat in 2016 een deel van haar huishoudelijk afval leveren aan Attero voor verwerking. Het gaat daarbij om een hoeveelheid van rond 30.000 ton gemeentelijk afval op jaarbasis. De verwerking zal plaatsvinden in de afvalenergiecentrale van Attero in Wijster.

  • Eerste Britse gemeentelijke aanbesteding naar Nederland
  • Contract bevestigt positie Attero op Britse markt
  • Vanaf medio 2016 rond 30.000 ton afval naar Wijster

Het bijzondere aan dit verwerkingscontract is dat het een van de eerste Britse tenders is die gegund wordt aan een Nederlandse afvalonderneming. Het afval wordt geleverd via onze partner Seneca Environmental Solutions uit London. Zij richten zich op het efficiënt en effectief managen van afvalstromen van bedrijven en gemeenten door deze te laten verwerken, recyclen of hergebruiken.

Aanbesteding
Van het totale aanbod aan afval van Norfolk heeft Attero één van de drie percelen gewonnen. Het contract gaat in per 1 april 2016 en heeft een looptijd van vier jaar met een optie van een jaar verlenging. Eric Sloots, commercieel directeur van Attero: “Een mooi succes voor Attero. Naast het Britse en Ierse bedrijfsafval dat we al mogen verwerken, hebben we nu ook meerjarig Brits gemeentelijk afval in onze portefeuille.” Het afval uit Norfolk gaat Attero hoogwaardig verwerken in zijn afvalenergiecentrale in Wijster. Het afval komt per vrachtwagen.

Buitenland afval
Attero verwerkte tot nu toe commercieel afval uit Engeland en Ierland. Het merendeel van dit afval verwerkt Attero in zijn afvalenergiecentrale in Moerdijk, een van de meest energie-efficiënte installaties van ons land. Engeland en Ierland storten nog een groot deel van het huishoudelijk en bedrijfsafval in tegenstelling tot landen in West-Europa. Een ingevoerde hoge stortbelasting maakt het aantrekkelijk om het afval te laten verwerken in efficiënte en schone installaties in Nederland en omringende landen. Zo kunnen Attero en andere Nederlandse verwerkers hun restcapaciteit effectief inzetten.