NNRD neemt bedrijfsonderdeel afvalinzameling over van Oenema Groep

Het bedrijfsonderdeel afvalinzameling van Oenema Groep uit Oosterwolde wordt per 1 februari aanstaande overgenomen door Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD). NNRD, met vestigingen in Drachten en Groningen, breidt hiermee haar werkgebied uit tot en met Zuidoost-Friesland. Oenema kan zich hierdoor volledig richten op haar andere activiteiten: Logistiek, Grondstoffen, Infra & Milieu, Sloopwerken en Asbestsanering. Alle medewerkers van het bedrijfsonderdeel van Oenema gaan mee naar NNRD.

Voor zowel NNRD als Oenema past de overname goed in de ontwikkeling en strategie van beide partijen. Voor NNRD is het ophalen, transporteren en verwerken van diverse soorten bedrijfsafval een kernactiviteit, terwijl bij Oenema de afvalinzameling een relatief klein onderdeel is binnen de bedrijvengroep. Door het afstoten van de afvalinzameling heeft Oenema de handen vrij om zich te focussen op haar andere activiteiten en kan NNRD haar primaire dienstverlening verder uitbouwen en optimaliseren.

Logische vervolgstap
De overname is een logische en organische vervolgstap op de reeds bestaande samenwerking tussen NNRD en Oenema. Binnen de lokale afvalverwerking opereren beide Friese bedrijven namelijk al als partners en zijn ze gelijkwaardig als het gaat om service en kwaliteit. Ook delen ze hun ideeën over duurzaamheid, recycling en circulariteit. Door de samenvoeging zal dit verder worden versterkt waarbij hun gezamenlijke kennis van en betrokkenheid met de lokale markt een belangrijke pre is.

NNRD en Oenema
De oranje inzamelwagens van NNRD zijn een vertrouwd gezicht in het straatbeeld. Het bedrijf telt circa 65 medewerkers en is verantwoordelijk voor de inzameling en verantwoorde verwerking van alle soorten afval van zo’n zevenduizend bedrijven in de regio Noord-Nederland. De Oenema Groep is al ruim 85 jaar actief op het gebied van Logistiek, Afvalverwerking, Grondstoffen, Infra & milieu, Sloopwerken en Asbestsanering.