Nieuwe voertuigen Saver nog veiliger door 360 graden camera’s

De regionale afvalinzamelaar Saver uit Roosendaal heeft 2 nieuwe inzamelvoertuigen in gebruik genomen die zijn uitgerust met zogenaamde 360 graden camera’s. Dit is een systeem dat er voor zorgt dat de chauffeurs van Saver hun werkzaamheden nog veiliger uit kunnen voeren. Veiligheid is een van de pijlers die hoog in het vaandel staan bij Saver. De slogan die Saver voert is dan ook: We werken veilig, of we werken niet!

360 graden camera SaverHet systeem werkt met een viertal camera’s, geplaatst aan de voor-, zij- en achterkant van het voertuig, die tezamen een beeld vormen van het gebied rondom het voertuig. Op het beeldscherm lijkt het net alsof er een camera zich recht boven het voertuig bevindt. Binnen een straal van 3 meter kan de chauffeur al het verkeer in de gaten houden.

Voor vrachtwagenchauffeurs is het lastig om al het verkeer in de gaten te houden tijdens hun werkzaamheden. De dode hoek is hier een bekend voorbeeld van. Veel voertuigen maken hiervoor al gebruik van hulpmiddelen zoals spiegels en camera’s. Echter kan men niet alles tegelijk in de gaten houden.

Door middel van de 360 graden camera kan de chauffeur op 1 monitor direct de omgeving rondom het voertuig zien, waardoor mogelijk ongevallen sneller kunnen worden voorkomen.