Nieuwe RCV met H²-bereikvergroter

(Foto: van/via Geesinknorba)

Binnenkort presenteert Geesinknorba een innovatieve vuilniswagen die is uitgerust met een H² range extender. Het voertuig is ontwikkeld in het project ‘HY-4-EVER’ in nauwe samenwerking met Emoss Mobile Systems , Nedstack Fuel Cell Technology en RAAF Business Innovation.

Geesinknorba werkt al enkele jaren samen met Emoss aan nieuwe producten. We hebben in 2017 de eerste volledig elektrische auto ontwikkeld om te bewijzen dat de technologie kan werken. Sindsdien hebben we de technologie verbeterd, verfijnd en opnieuw ontworpen die heeft geleid tot dit unieke voertuig met een indrukwekkend bereik.

Elektrische vrachtwagens hebben doorgaans een actieradius van 150 km, wat prima is voor beperkt stedelijk gebruik. Er zijn gebieden waar we bereik op snelwegen afleggen om bij de route te komen, en dat verbruikt meer energie. Het geoptimaliseerde brandstofcel-accu aandrijfsysteem van Nedstack Fuel Cell Technology zorgt voor een actieradius van meer dan 250 km! Hierdoor kunnen bestuurders de truck een volledige werkdag gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor lege batterijen.

De truck bevat technologie die al jaren wordt gebruikt voor andere elektrische voertuigen. De LI-ON Power PRO-modulelevert op de meest economische manier maximale stroom aan de carrosserie, lifter en chassis. Het is een echt voertuig voor alle doeleinden en heeft een minimale impact op het laadvermogen.

De innovatieve waterstofwagen speelt in op de huidige marktbehoeften en maakt het mogelijk om in steden en stedelijke gebieden te rijden zonder CO², fijnstof of geluidsoverlast. Het is een nieuwe stap in ons streven naar een efficiënter en duurzamer afvalbeheer en transport.

Dit project ‘HY-4-EVER’ werd gefinancierd door de DKTI regelgeving van het Ministerie van Economische Zaken in Nederland. Het voertuig wordt binnenkort getest op functionele veiligheid en gedemonstreerd in de regio Rotterdam, Nederland.