M&S tekent tweede energiecontract met Shanks

Shanks, toonaangevend in de internationale afvalindustrie, heeft een tweede energiecontract met Marks & Spencer (M&S) getekend om energie van haar nieuwe anaerobic digestion installatie in Westcott, nabij Bicester, te leveren.

M&S stuurt voedsel dat niet aan voedselbanken en lokale goede doelen mag worden gegeven naar Shanks, waar het wordt omgezet in biogas voor hernieuwbare energie en digestaat voor bodemverrijking. M&S koopt op haar beurt circa 30.000 MWh per jaar elektriciteit terug van de Shanks faciliteiten – genoeg om 20 M&S Simply Food-winkels te voorzien van elektriciteit.

Giacinto Patellaro, Hoofd Energy Supply & Risk bij M&S laat weten: “We zijn verheugd dat we onze tweede Power Purchase Agreement met Shanks kunnen ondertekenen. Vanaf de lancering van ons duurzaamheidsprogramma in 2007, hebben we gepleit voor het gebruik van AD technologie. We zien nu hoe deze deals in de praktijk helpen om twee van onze doelstellingen te bereiken: om 100% hernieuwde elektriciteit te produceren en om geen afval naar de stortplaats te brengen. Als leiders op het gebied van AD en het beheer van organisch afval, kijken we uit naar voortzetting van onze relatie met Shanks”.

Peter Eglinton, Managing Director UK van Shanks, zegt: “We zijn verheugd met deze nieuwe deal die de voortdurende inzet van M&S voor verantwoord ondernemen aantoont. Daarnaast stelt het ons in staat om hen van meer elektriciteit te voorzien. Dit is een uitstekend voorbeeld van onze strategie om ‘meer van afval te maken’.”

Deze overeenkomst volgt op de bestaande deal waarbij Shanks M&S voorziet van hernieuwde energie van haar AD locatie in Cumbernauld. De locatie in Cumbernauld is een joint venture tussen Shanks en Energen Biogas en heeft een verwerkingscapaciteit van 60.000 ton per jaar. Westcott Park is bijna klaar met de oplevering van de installatie en heeft een capaciteit van 48.000 ton per jaar.

De overeenkomst tussen Shanks en M&S geldt voor twee jaar.

Meer over Shanks