Modulo milieustraten presenteert Circulaire Hotspot aan Latijns-Amerikaanse delegatie

Deze week is, op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse zaken en RVO, een delegatie van burgermeesters vanuit een 7-tal Latijns-Amerikaanse landen op bezoek in Nederland.
Doelstelling van de deelnemers is kennisvergaring voor een lange-termijn visie en strategie. Door middel van presentaties van Nederlandse koplopers in de Circulaire economie en bezoeken aan voorbeeldlocaties kunnen lokale “roadmaps” worden gepland voor betrokken steden.

Modulo Milieustraten is ambassadeur van de Circular Valley in Hoofddorp. In de Valley heeft zij haar visie gepresenteerd op het “Recyclecentrum als Circulaire Hotspot” en tevens benadrukt dat innovatieve ontwikkelingen binnen de recyclingbranche absoluut een lokale aangelegenheid zijn.  Cultuur, plaatselijke inzamelstructuur, het informele circuit etc… Sterk bepalende factoren op basis waarvan Nederlandse innovaties al dan niet in dit soort landen/steden geïntegreerd kunnen worden.

In de middag is er door de groep een bezoek gebracht aan de milieustraat van HVC te Beverwijk. Voor de delegatie, waar in de steden “Landfill” nog overheerst, was de inzameling op deze moderne milieustraat een inspirerende ervaring. Meerdere praktische toepassingen zijn deze middag besproken, met name het inventariseren van de mogelijkheden en het samenbrengen van betrokken lokale partners om deze “niet-simpele-migratie” te doen slagen. Een leerzaam traject!

[vc_button title=”Meer over Modulo Milieustraten” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/modulobeton-modulo-milieustraat/”]