Modulo Milieustraten: “Het Circulaire Fundament” voor het Upcycle Centrum Almere

De milieustraat neemt in en geeft door. De milieustraat is daarom ook veel meer dan een milieuvriendelijke plek om afval te dumpen. Het is een conversiepunt, een Upcycle Centrum! Een circulatiepunt waar mensen spullen en materiaal nieuwe gebruiksmogelijkheden geven. Uit het oude groeit het nieuwe. Daarom maakt de Gemeente Almere van het Upcycle Centrum een sympathieke, uitnodigende plek waar mensen betrokken worden bij de natuurlijke cyclus van afval, hergebruik en creatie.

Modulo heeft letterlijk en figuurlijk het circulaire fundament voor dit Upcycle Centrum gelegd
Letterlijk doordat Modulo een duurzaam bordes voor de gemeente realiseert. Figuurlijk door het gedachtegoed van de circulaire economie in het ontwerp voor het bordes toe te passen. Met de kennis en ervaring van Modulo is er een optimaal ontwerp en inrichting gecreëerd. Hierdoor wordt een flexibel, circulair en innovatief Upcycle Centrum gerealiseerd waarbij handig gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte onder het bordes.

Upcycle centrum AlmereHet Innovatieve Centrum wordt gemaakt van gerecyclede materialen, volledig energieneutraal, met ruimte voor educatie en werkplaatsen voor upcycling onder het bordes. Enerzijds om bewustzijn te creëren bij de inwoners van Almere, anderzijds met een duidelijk commercieel plan. Een plan om ondernemers die werk maken van upcycling naar Almere te halen.

Bij het Upcycle Centrum kun je niet alleen je afval en grondstoffen brengen maar wordt er ook voorzien in educatie, nascheiding en kringloopspullen inname.

Upcycle centrum Modulo AlmereDe gemeente Almere wil met het nieuwe Upcycle centrum in Almere Haven ‘een nationaal symbool voor circulaire economie’ zijn. De gemeente geeft hiertoe het voorbeeld door het perron volledig circulair te maken en bouwt het centrum met toepassing van minimaal 50% restmaterialen. Het is 100% zelfvoorzienend!

Modulo Milieustraten Advies heeft als kennispartner, innovatief ontwikkelaar en ontwerper een circulaire basis gelegd voor het Upcycle centrum te Almere. Dit in nauwe samenwerking met de Gemeente Almere, LKSVDD architecten, Antea Group en Goudstikker-De Vries constructies.

3-D animatie/film Upcycle Centrum Almere:

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Modulo is de specialist op het gebied van advies, ontwerp, realisatie en services van milieustraten en biedt de circulaire oplossingen.

 

[vc_button title=”Meer over Modulo Milieustraten” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/modulobeton-modulo-milieustraat/”]