Modulo feliciteert eerste gediplomeerde MBO milieustraat medewerkers

Op dinsdag 23 september hebben medewerkers van Avalex, GAD, Cyclus en Stadswerken Utrecht hun MBO-1 ‘Medewerker Milieustraat’ diploma in ontvangst genomen. Modulo Milieustraten feliciteert deze eerste groep met het behalen van het diploma.

Het MBO-1 ‘Medewerker Milieustraat’ is een opleiding erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De opleiding sluit aan bij de functie eisen voor een gekwalificeerde medewerker milieustraat. Om nieuwe ontwikkelingen en kwaliteit van een milieustraat te optimaliseren, wordt er steeds meer kennis en kunde van de medewerkers gevraagd. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht gegeven aan houding, gedrag, verantwoordelijkheid en communicatieve vaardigheden.

Het is een opleiding van één jaar, waarin 200 uur les wordt gegeven. De lessen bestaan uit theorielessen zoals rekenen en taal. En krijgt men les in het omgaan met gevaarlijke stoffen, het gebruik van apparaten en gedragsregels in het verkeer. De praktijklessen worden gegeven op de locaties van Avalex, GAD, Cyclus en Stadswerken Utrecht.

Een aantal medewerkers met dit MBO-1 diploma stromen door naar een MBO-2 opleiding, waarin ze zich verder kunnen scholen.