Miss Earth Nederland 2019 Nikki Prein samen met chauffeur Bram van den Broeck van Renewi

Op 12 december worden tijdens de landelijke Dag van de Vrachtwagenchauffeur de vrachtwagenchauffeurs in Nederland in het zonnetje gezet. Want zij zijn de onmisbare schakel in een land waar distributie centraal staat. Chauffeur zijn is een vak!

Renewi is een van de grootste ‘logistieke dienstverleners’ van Nederland en heeft dagelijks meer dan 1.500 wagens op pad die het afval van onze klanten inzamelen. Vaak zijn deze bezet met zowel een chauffeur als bijrijder. Alle reden voor Renewi om tijdens deze landelijke dag op een speciale wijze extra aandacht te besteden aan deze collega’s.

De combinatie Miss Earth en vrachtwagenchauffeurs lijkt op het eerste oog een vreemde maar de chauffeurs van Renewi zetten zich dagelijks in voor een beter milieu. En dat is precies waar Miss Earth zich ook op richt. Op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur vergezellen Miss Earth Nederland en haar provinciale collega-Missen net zoveel chauffeurs tijdens hun dagelijkse werk. Op deze manier brengen we twee werelden samen die gemeen hebben dat zij zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu.

Milou Verhoeks, President Miss Beauty of the Netherlands, vertelt: “Miss Earth is een verkiezing die zicht richt op alles wat met het milieu te maken heeft. De 12 provinciale Missen hebben zich het afgelopen jaar al op verschillende manieren ingezet. Zo hebben zij stranden opgeruimd, hebben zij zich ingezet voor de Ocean CleanUp, de dierenbescherming en natuurmonumenten. En op de dag van de Vrachtwagenchauffeur zetten we de helden van Renewi in het zonnetje.”

Meinderdjan Botman, Managing Director van Renewi Nederland, sluit zich daarbij aan: “Dagelijks gaan onze collega’s op pad om de afvalstromen van onze klanten in te zamelen. Op jaarbasis zamelen we meer dan 14 miljoen ton afval in waarvan we het overgrote deel recyclen. Daarmee heeft Renewi een flinke impact op de duurzaamheid van onze samenleving. Onze chauffeurs en bijrijders zijn ons gezicht naar de buitenwereld en ik ben er trots op dat we mede dankzij hun Nederland elke dag een stukje schoner en duurzamer maken.”