Mineralz gunt uitbreiding Maasvlakte deponie aan Boskalis Nederland

Mineralz – de dochteronderneming van het toonaangevende waste-to-product bedrijf Renewi, heeft de uitbreiding van zijn gespecialiseerde stortplaats op de Maasvlakte gegund aan Boskalis Nederland. Met de uitbreiding van de enige ‘klasse 1’ stortplaats in Nederland voor gevaarlijke afvalstoffen beschikt de reiniger van vervuilde grond en recycler van minerale reststromen voor de komende 20 jaar over de benodigde deponie capaciteit.

Afgelopen maand werd bekend gemaakt dat Mineralz de stortplaats op de Maasvlakte gaat uitbreiden. De uitbreiding is gegund aan Boskalis Nederland, de toonaangevende expert op het gebied van infrastructuur op land en water. Onder de werkzaamheden op de Maasvlakte vallen onder andere het verplaatsen van de huidige slufterleiding, de opstallen, de infrastructurele werken en het bouwen van een onderafdichting. De uitbreiding voegt een gebied van zo’n 8 hectare toe aan de huidige deponie. Op de uitbreiding kan zo’n 3,7 miljoen m3 afval worden gestort. De totale oppervlakte van de deponie neemt met zo’n 45% toe, terwijl de afval-capaciteit van de deponie met zo’n 85% toeneemt.

Paul Dijkman, directeur Mineralz:
“Met Mineralz zijn wij actief in het reinigen en immobiliseren van vervuilde grond en minerale reststromen waarbij we streven naar optimaal hergebruik. De afvalstoffen die nog geen duurzame verwerking kennen, bewerken we om vervolgens milieuverantwoord te storten op onze eigen deponieën zoals deze op de Maasvlakte. Wij zijn trots op onze samenwerking met Boskalis en zien hen als dé partner om deze deponie uit te breiden”.

Richard Rijper, algemeen directeur Boskalis Nederland:
“Boskalis Nederland werkt aan infrastructurele projecten op land en water in Nederland. Als multidisciplinaire aannemer kennen wij de omgeving en de omstandigheden goed. Wij werken al jaren op de Maasvlakte. We zijn er dan ook verheugd dit project te mogen uitvoeren voor Mineralz.”