Milieustraat Dronten ‘live’ met PB4All

Kortere wachttijden aan de poort. Dat is het voordeel voor inwoners die de milieustraat in de gemeente Dronten gebruiken. De door Pieter Bas geautomatiseerde milieustraat is vorige week live gegaan met als voordeel dat het aangeleverde afval sneller en makkelijker kan worden geregistreerd.

De gemeente Dronten ging voor de automatisering van de weegbrug met Pieter Bas Automatisering in zee nadat duidelijk was geworden dat het bedrijf een totaalpakket aan standaard Windows software kon bieden. Daardoor wordt op termijn ook containermanagement (CMS), afvalkalenders en grofvuilregistratie mogelijk.

Totaalpakket van hard- en software
Pieter Bas Automatisering heeft met PB4All aan de milieustraat in Dronten een totaalpakket geleverd. Behalve de software voor de twee weegbruggen, de stoplichten, de slagbomen en het passysteem, ging het ook om de bijbehorende hardware, waaronder de toegangszuilen en weegautomaten.

Burgers bieden hier hun afvalpas aan om de slagbomen te openen en ‘in te wegen’. Na het storten wordt de pas gebruikt om de uitweging te registreren en direct de uitgaande slagboom te openen om de milieustraat weer verlaten. Dat laatste geldt overigens alleen als er niet voor de afvalstorting betaald hoeft te worden. De gemeente Dronten kent gratis bezoeken en betaalde bezoeken, afhankelijk van het soort afval. Voor de betaalde fracties mogen de inwoners elk jaar 300 kilo gratis brengen. Voor elke kilo daarboven moet er worden bijbetaald.

Modulair doorgroeien….lees verder: http://www.pieterbas.nl/milieustraat-dronten-live-met-pb4all/

 

[vc_button title=”Meer over Pieter Bas Automatisering” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/pieter-bas-automatisering/”]