Milieuservice Hoeksche Waard: innovatie en groei mogelijk door samenwerking met BEEQUIP

BEEQUIP is de nieuwe financieringspartner van Milieuservice Hoeksche Waard, een innovatieve, zelfstandige onderneming die zich heeft gespecialiseerd in de inzameling en verwerking van alle mogelijke afvalstoffen. De samenwerking stelt Milieuservice Hoeksche Waard in staat verder te groeien en innoveren.

Afvalverwerking kan en moet slimmer. Met dat idee klopte de kinderen van Peter Lowes, eigenaar van Milieuservice Hoeksche Waard, begin dit jaar aan bij BEEQUIP. In de afvalverwerkingsbranche is robotisering met recht een ‘hot topic’. Selecteren, sorteren en verwerken kan steeds efficiënter door het inzetten van robots. Lowes is een groot voorstander van innovatie: “Door samen te werken met collega’s in de sector en flink te investeren in slimmere oplossingen en nieuwe ontwikkelingen, zoals robotisering van afvalverwerking, realiseren wij aan de ene kant slimmere afvalverwerking en verlagen we tegelijkertijd de kosten. Nog veel belangrijker is dat we hiermee ook de CO2-uitstoot verminderen.”

Om te investeren in deze innovaties was extra financiering noodzakelijk. De verschillende reclame-uitingen van BEEQUIP waarin zij vertellen nieuw, snel en anders te zijn, maakte Lowes nieuwsgierig. “Al tijdens het eerste gesprek met Marc merkten we dat BEEQUIP een hele andere aanpak heeft dan traditionele financieringspartijen,” zegt Lowes. “Waar banken met name kijken naar het verleden van een bedrijf, kijkt BEEQUIP vooral naar de toekomst.” Tijdens dit gesprek werden ook de toekomstplannen en projecten van de organisatie uitgebreid besproken. “Het was voor ons direct duidelijk dat we met een partij te maken hadden die vertrouwen heeft in onze toekomst. Een extra bevestiging van onze duurzame toekomstvisie. De samenwerking met BEEQUIP zorgt ervoor dat we deze voortvarend gaan oppakken.”

Klaar voor de toekomst
BEEQUIP heeft als doel het Nederlandse bedrijfsleven in de agri, bouw, infra en logistiek weer te laten groeien met behulp van equipment leasing oplossingen. “Wij zijn van mening dat financieringen van zwaar rijdend- en varend materieel voor ondernemingen bijna altijd mogelijk moeten zijn,” aldus Marc Stubenitsky, Lease Officer bij BEEQUIP.

“Equipment staat voorop bij BEEQUIP. Dat betekent dat wij bij elk bedrijf eerst kijken naar de waarde van de huidige vloot en dan pas naar de financiële draagkracht. Daarmee pakken wij het net iets anders aan dan de traditionele financieringsverleners. Op deze manier voeren wij niet alleen onze gesprekken, maar deze visie kenmerkt ook de toekomstige samenwerking met onze partners,” aldus Stubenitsky.

Over Milieuservice Hoeksche Waard
Milieuservice Hoeksche Waard is een innovatieve, zelfstandige onderneming die zich heeft gespecialiseerd in de inzameling en verwerking van alle mogelijke afvalstoffen. Dat doen zij met passie en met persoonlijke aandacht voor specifieke klantwensen.

Al sinds de start in 1990 streven zij ernaar om afval als basis te laten dienen voor nieuwe eindproducten of dit als energiebron te gebruiken. Dat doen zij met een team van enthousiaste en goed getrainde medewerkers met een heldere klantfocus en een eigentijdse, groene visie.

Als milieuspecialist met jarenlange ervaring hebben zij de modernste technieken en alle benodigde kennis van de beschikbare methoden in huis. Zij adviseren en begeleiden hun klanten om het meest efficiënte milieubeleid binnen hun bedrijf te waarborgen. Op deze wijze reduceren zij afvalkosten en sparen het milieu. Zo bouwen zij samen met klanten aan een duurzame toekomst.

Over BEEQUIP
BEEQUIP is in 2015 opgericht door Giel Claes, Peter Loef en Joris Linders in samenwerking met NIBC Bank. Voorheen was het drietal werkzaam bij onder andere Pon Holdings en ABN AMRO Lease, grote spelers in de markt van equipment en leasing. BEEQUIP biedt leaseoplossingen voor zowel nieuw als gebruikt materieel, met name in de sectoren agri, bouwmachines, containers, energie, grondverzet, havenequipment, heftrucks, kranen, transport, recycling en pontons. De doelstelling van BEEQUIP is om het MKB als de motor van de Nederlandse economie te laten groeien.