Milgro benoemt Wim van Lieshout tot commissaris

Per 1 januari 2021 is Wim van Lieshout benoemd als commissaris bij Milgro, het technologiebedrijf voor het managen van natuurlijk kapitaal.

Wim van Lieshout is een ervaren bestuurder die zijn sporen in de Nederlandse afval- en recyclingmarkt ruimschoots verdiend heeft. Na een studie civiele techniek in Delft en een MBA aan TSM Business School was hij werkzaam voor Essent en TwijnstraGudde, om vervolgens van 2005-2017 als CEO leiding te geven aan HVC-Afvalenergiecentrale. Momenteel is Wim vanuit zijn consultancyfirma Waste & Energy STrategies (WEST) werkzaam als projectdirecteur van Porthos, het project voor transport en opslag van CO2 in Rotterdam. Daarnaast vervult hij commissariaten bij onder andere AEB.

De directie van Milgro is blij met de komst van Van Lieshout, die de eerste commissaris is in de 27-jarige historie van het Rotterdamse bedrijf. “Met zijn brede achtergrond en expertise in onder meer de afval- en recyclingmarkt kan Wim een belangrijke meerwaarde zijn in de strategische ontwikkeling van Milgro”, aldus Laurens Groen, oprichter en co-CEO van Milgro. “Zijn benoeming past uitstekend in de ontwikkeling en groei van ons bedrijf en sluit ook aan op onze ambitie om nog beter te verbinden met de verwerkingsmarkt. Wij kijken er zeer naar uit met Wim samen te werken”. Wim van Lieshout: “Milgro is een uniek bedrijf met een onderscheidende visie, een zeer ambitieus team en veel groeipotentieel. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling”.

Over Milgro
Milgro is hét snelgroeiende technologiebedrijf voor het managen van natuurlijk kapitaal. Wij stellen organisaties in staat een duurzame omgang met grondstoffen op winstgevende wijze in hun bedrijfsvoering te integreren. Daarmee versnellen wij ‘het nieuwe normaal’ van een circulaire economie.

Als koploper in de grondstoffentransitie levert Milgro uiteenlopende diensten op het gebied van duurzaam afval- en grondstoffenmanagement. Vanuit een unieke technologie, methodiek en aanpak richten de circa 110 medewerkers van Milgro zich dagelijks op het realiseren van winstgevende duurzaamheid voor toonaangevende (internationale) opdrachtgevers in de sectoren Food, Infra & onderhoud, Logistiek, Supply chain & Retail, Industrie en Mobiliteit.